Keptuvėje kepti lavašo „vokeliai“ su vištienos įdaru

Keptuvėje kepti lavašo „vokeliai“ su vištienos įdaru yra nuostabiai greitai paruošiamas ir skanus užkandis ar net pagrindinis patiekalas. Jis paprastas, nereikalauja daug laiko ir pastangų, todėl taps puikiu išsigelbėjimu, kai tingisi ilgai kuistis virtuvėje.

REKLAMA

Sudėtis

  • 150 g vištienos filė
  • 1 lavašas
  • 100 g sūrio
  • 1 skiltelė česnako
  • kelios šakelės baziliko
  • 1 sauja žalių svogūnų
  • 50 ml pieno
  • 3 šaukštai grietinės
  • 2 kiaušiniai
  • 1 pomidoras
  • druska ir prieskoniai pagal skonį

Paruošimas

Pirmiausia susmulkinkite ingredientus įdarui. Virtą vištieną, sūrį ir pomidorą supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite svogūną ir baziliką.

REKLAMA

Išspauskite česnaką ir sumaišykite su grietine. Pagardinkite pipirais ir druska. Galite pridėti mėgstamų kitų prieskonių, pavyzdžiui, itališkų žolelių.

REKLAMA

Lavašą supjaustykite 12–15 cm pločio juostelėmis. Pirmiausia ant jų paskleiskite grietinės masę, o tada įdarą. Sulankstykite lavašą kaip vokelį.

REKLAMA

Kiaušinius išplakite su pienu, druska ir pipirais. Tada panardinkite lavašo trikampius į kiaušinių masę ir kepkite aliejuje iš abiejų pusių iki aukso rudos spalvos.

REKLAMA

Šį patiekalą galima pasiimti kaip užkandį į darbą arba patiekti kaip greitą vakarienę. Klasikinis sūrio, pomidorų ir baziliko derinys yra pasakiškas!

REKLAMA

Įdarą galite pritaikyti ir pagal save. Tereikia šiek tiek fantazijos!

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].