Bet kurį garnyrą galite pakeisti skaniais keptais burokėliais. Tokiame garnyre yra daug mažiau kalorijų.

REKLAMA

Jei jums svarbu sveikai maitintis, bet taip pat mėgstate skanų maistą, tuomet tiesiog privalote išbandyti keptus burokėlius su česnaku ir rozmarinu.

Taip paruoštus burokėlius galite valgyti net ir laikydamiesi dietos.

REKLAMA

Burokėliai turi labai daug naudingų savybių, todėl juos rekomenduojama valgyti reguliariai.

REKLAMA

Keptus burokėlius galima valgyti vienus arba patiekti kaip garnyrą.

Burokėlių poveikis sveikatai:

REKLAMA
  • Palaiko imunitetą
  • Stiprina širdį ir kraujagysles
  • Mažina aukštą cholesterolio kiekį ir kraujospūdį
  • Apsaugo kūną ir ląsteles nuo laisvųjų radikalų
  • Stiprina plaukus ir nagus
  • Palaiko kepenų funkciją
  • Mažina organizmo rūgštingumą
  • Veikia kaip diuretikas, palaiko inkstų sveikatą
  • Gerina virškinimą ir skatina reguliarų tuštinimąsi
  • Palaiko kraujo kūnelių susidarymą
  • Gerina odos būklę ir stiprina kaulus
  • Malšina menstruacijų skausmus
  • Padeda pavargusioms akims ir gerina regėjimą

  • Padeda kovoti su alergijomis ir mikozėmis
  • Kovoja su nuovargiu, gali padėti įveikti lėtinį nuovargį
  • Apsaugo nuo raukšlių atsiradimo ir suteikia odai elastingumo
  • Kovoja su skausmu
  • Sudėtyje yra unikalių mikroelementų, kurių nėra niekur kitur
  • Sudėtyje gausu jodo, kuris yra svarbus skydliaukės sveikatos palaikymui

Be minėtų faktų, burokėliuose gausu vitaminų C ir E, geležies, magnio, cinko ir kalio.

REKLAMA

Dėl didelio folio rūgšties kiekio burokėliai puikiai tinka nėščiosioms – jų sudėtis teigiamai veikia nepriekaištingą vaisiaus vystymąsi.

Kaip paruošti sveiką burokėlių garnyrą?

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 400 g burokėlių
  • 1 česnako galvutės
  • 4 arb. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 rozmarino šakelės
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti?

Burokėlius kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite į dvi arba keturias dalis, priklausomai nuo burokėlių dydžio.

REKLAMA

Dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Tarp burokėlių gabalėlių įdėkite česnako skiltelių.

Alyvuogių aliejų sumaišykite su druska ir pipirais ir pabarstykite burokėlius.

REKLAMA

Palikite pusvalandį pastovėti.

Sudėkite rozmarino lapelius ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

REKLAMA

Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 45-55 minutes.

Kai burokėliai suminkštės (patikrinkite įsmeigdami aštrų peilį – jei lengva įdurti, burokėliai yra paruošti), išimkite iš orkaitės.

REKLAMA

Kai šiek tiek atvės, nulupkite ir patiekite.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].