Vieni jų nekenčia, kiti jas mėgsta. Jei sugebėsite tinkamai paruošti kepenėles, tai bus tikras skanėstas! Be to, kad pasigamintumėte tikrai gardžias namines kepenėles, jas galite kepti arba troškinti.

REKLAMA

Jums parodysime, kaip paruošti kepenėles, kad jos nebūtų nei karčios, nei kietos!

REKLAMA

Išbandykite šį paprastą gaminimo būdą, kuris užtikrins, kad jūsų paruoštos kepenėlės būtų skanios ir minkštos.

Vištienos kepenėles, tikriausiai, lengviausia paruošti, tačiau norimą patiekalą galite pagaminti ir iš kitų rūšių kepenėlių.

REKLAMA

Tiesiog išbandykite šį paruošimo būdą!

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Jei baiminatės, kad kepenėlės gali būti karčios, prieš gamindami jas pamirkykite piene.

REKLAMA

Užpilkite ant kepenėlių pieno ir palikite jas kelioms valandoms (geriausia – per naktį).

Tačiau nepamirškite jų įdėti į šaldytuvą.

REKLAMA

Taip apdorotos kepenėlės bus labai minkštos ir tikrai nebus karčios!

REKLAMA

Iškepusios kepenėlės dažnai būna kietos ir sausos.

Taip atsitinka, jei prieš kepant jos būna pagardinamos druska.

REKLAMA

Dėl druskos kepenėlės greitai išskiria sultis ir tampa neskanios.

Todėl visada jas sūdykite prieš pat patiekdami ant stalo.

REKLAMA

Naudingi patarimai

REKLAMA

Taip pat dažnai nutinka, kad kepant kepenėles, jų riebalai taškosi iš keptuvės po visą viryklę.

Todėl, nuplovus arba pamirkius piene, jas reikėtų kruopščiai nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

REKLAMA

Taip pat galite kepenėles kepti sausoje keptuvėje ir apšlakstyti aliejumi tik tada, kai iš jų visiškai išgaruos vandens perteklius.

Jei pastebėjote, kad kepant kepenėlės nėra tolygiai parudavusios, o kai kurie gabalėliai net yra su krauju, greičiausiai, gabalėliai buvo supjaustyti ne vienodo dydžio.

REKLAMA

Todėl visada stenkitės jas supjaustyti vienodo dydžio gabalėliais.

REKLAMA

Iškepusias kepenėles dar kelias minutes palikite garuose, uždengę dangčiu.

Kita vertus, jei kepenėlės sugeria per daug riebalų, vadinasi, jas kepate per žemoje temperatūroje.

REKLAMA

Kepti kepenėles reikėtų pradėti gerai įkaitintoje keptuvėje.

Tik tada sumažinkite ugnį ir kepkite kepenėles žemesnėje temperatūroje, kad jos gerai iškeptų ne tik išorėje, bet ir viduje.

REKLAMA

Pasinaudokite šiais patarimais ir jums pavyks paruošti tokias minkštas kepenėles, kad jos net tirps burnoje!

Mėgaukitės maloniu skoniu!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].