Vadovaudamiesi žemiau pateiktais patarimais, galėsite paruošti minkštas ir tikrai puikaus skonio kepenėles, kurias galite patiekti su bulvių koše ar kitu garnyru.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 700 g jautienos kepenėlių
  • 8 valgomųjų šaukštų grietinės
  • 2 svogūnų
  • 3 česnako skiltelių
  • 2 arbatinių šaukštelių garstyčių
  • Druskos ir maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

Kaip gaminti?

REKLAMA

Gerai nuplaukite kepenėles, susmulkinkite.

REKLAMA

Susmulkinkite svogūnus ir česnako skilteles.

Kepenėles užplikykite vandeniu, palikite 5-7 minutes pastovėti.

REKLAMA

Pakepinkite svogūnus. Suberkite smulkintas česnako skilteles.

REKLAMA

Paruoškite padažą: sumaišykite grietinę ir garstyčias, įberkite druskos ir pipirų.

Į keptuvę su svogūnais ir česnakais supilkite padažą, sudėkite vandenyje mirkytas kepenėles.

REKLAMA

Kepkite maždaug 5 minutes, kartas nuo karto pamaišykite.

REKLAMA

Uždenkite keptuvę dangčiu, troškinkite 10-12 minučių.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].