Jau daug metų agurkus ruošiu tik tokiu būdu. Mano šeimai labai patinka šis receptas. Tai – patys skaniausi marinuoti agurkai, kuriuos dažnai patiekiu ir ant šventinio stalo. Geriausia rinktis lauke užaugintus agurkus. Ruošiant agurkus turi netrūkti vieno netradicinio ingrediento – garstyčių.

REKLAMA

Ir, žinoma, svarbu pasirinkti tinkamą kiekį vandens ir kitų priedų.

REKLAMA

Jums reikės:

(1 agurkų stiklainiui)

REKLAMA
  • 3 lauro lapų
  • 4 kvapiųjų pipirų žirnelių
  • 5-6 garstyčių sėklų
  • Agurkų

Marinatui:

REKLAMA
  • 1 l vandens
  • 250 ml acto
  • 330 g granuliuoto cukraus
  • 60 g smulkių garstyčių
  • 60 g druskos

Kaip gaminti?

REKLAMA

Pradedame nuo marinato paruošimo.

Į puodą su vandeniu įpilkite acto.

REKLAMA

Įberkite cukraus.

REKLAMA

Įdėkite garstyčių.

REKLAMA

Pasūdykite.

Išmaišykite ir užvirinkite.

REKLAMA

Virimo metu retkarčiais pamaišykite, kad garstyčios nesukristų gumuliukais.

Nuplaukite agurkus.

REKLAMA

Supjaustykite ketvirčiais.

Sterilizuokite stiklainius.

REKLAMA

Į kiekvieną stiklainį įdėkite lauro lapų.

REKLAMA

Įdėkite pipirų ir garstyčių sėklų.

Galiausiai sudėkite agurkus – jie turi būti arti vienas kito.

REKLAMA

Supilkite šiltą marinatą ir sandariai uždarykite dangtelį.

REKLAMA

Taip paruošti agurkai puikiai dera su mėsos kepsniu ir dešrelėmis.

REKLAMA

Patiekite kaip užkandį ar tokiais agurkais pagardinkite sumuštinius – jie bus fantastiško skonio.

REKLAMA

Taip pat galite juos supjaustyti kubeliais ir patiekti kaip garnyrą.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].