Vatikano stiliaus agurkai su razinomis yra nepaprastai skanūs.

REKLAMA

Saldžiarūgščiai agurkai tikrai patiks net ir patiems išrankiausiems, todėl rekomenduojame paruošti didesnį tokių agurkų kiekį.

Marinato užtenka 2 kilogramams daržovių. Jei norite paruošti didesnį marinuotų agurkų kiekį, reikės atitinkamai pakoreguoti ingredientų kiekį.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kg agurkų
  • 1,25 l šalto vandens
  • 250 ml acto
  • 220 g granuliuoto cukraus

Ingredientų kiekis kiekvienam agurkų stiklainiui:

  • 15 razinų
  • 1 didelės česnako skiltelės
  • 1 mažo lauro lapo
  • 8 juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

Pirmiausia agurkus valandą pamirkykite šaltame vandenyje.

Nuplaukite agurkus.

REKLAMA

Supjaustykite ketvirčiais (išilgai).

REKLAMA

Sterilizuokite stiklainius. Juos galite sterilizuoti puode su vandeniu, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.

Stiklainio apačioje padėkite lauro lapą. Suberkite pipirų žirnelius.

REKLAMA

Įdėkite česnako skiltelę.

REKLAMA

Sudėkite razinas.

REKLAMA

Sudėkite agurkus.

Į puodą įberkite cukraus.

REKLAMA

Įpilkite acto.

REKLAMA

Supilkite vandenį.

Pastatykite puodą ant viryklės ir užvirinkite vandenį.

REKLAMA

Kai cukrus ištirps, leiskite užpilui atvėsti.

Supilkite į stiklainius.

REKLAMA

Uždarykite stiklainius dangteliais.

REKLAMA

Ant puodo dugno padėkite rankšluostį.

REKLAMA

Sudėkite stiklainius.

Įpilkite vandens (jis turėtų apsemti maždaug pusę stiklainių aukščio).

REKLAMA

Pastatykite puodą ant viryklės.

Užvirus vandeniui, pavirkite dar 15 minučių.

REKLAMA

Palaukite, kol atvės.

REKLAMA

Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Štai ir viskas.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].