Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Nuo tada, kai išbandžiau šį receptą, kiekvienais metais agurkus marinuoju tik tokiu būdu!

Vatikano stiliaus agurkai su razinomis yra nepaprastai skanūs.

Saldžiarūgščiai agurkai tikrai patiks net ir patiems išrankiausiems, todėl rekomenduojame paruošti didesnį tokių agurkų kiekį.

Marinato užtenka 2 kilogramams daržovių. Jei norite paruošti didesnį marinuotų agurkų kiekį, reikės atitinkamai pakoreguoti ingredientų kiekį.

Jums reikės:

  • 2 kg agurkų
  • 1,25 l šalto vandens
  • 250 ml acto
  • 220 g granuliuoto cukraus

Ingredientų kiekis kiekvienam agurkų stiklainiui:

  • 15 razinų
  • 1 didelės česnako skiltelės
  • 1 mažo lauro lapo
  • 8 juodųjų pipirų žirnelių

Kaip gaminti?

Pirmiausia agurkus valandą pamirkykite šaltame vandenyje.

Nuplaukite agurkus.

Supjaustykite ketvirčiais (išilgai).

Sterilizuokite stiklainius. Juos galite sterilizuoti puode su vandeniu, orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.

Stiklainio apačioje padėkite lauro lapą. Suberkite pipirų žirnelius.

Įdėkite česnako skiltelę.

Sudėkite razinas.

Sudėkite agurkus.

Į puodą įberkite cukraus.

Įpilkite acto.

Supilkite vandenį.

Pastatykite puodą ant viryklės ir užvirinkite vandenį.

Kai cukrus ištirps, leiskite užpilui atvėsti.

Supilkite į stiklainius.

Uždarykite stiklainius dangteliais.

Ant puodo dugno padėkite rankšluostį.

Sudėkite stiklainius.

Įpilkite vandens (jis turėtų apsemti maždaug pusę stiklainių aukščio).

Pastatykite puodą ant viryklės.

Užvirus vandeniui, pavirkite dar 15 minučių.

Palaukite, kol atvės.

Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.

Štai ir viskas.

Skanaus!

Įdomūs video