Pabodo mėsos patiekalai? Gordonas Ramsay pasidalino receptais, kurie tikrai patiks visiems šeimos nariams. Atraskite savo mėgstamiausią receptą!

1. Menkė tešloje

Menkę alaus tešloje galite patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip šaltą užkandį. Menkę tešloje galite patiekti su daržovėmis, bulvėmis ar ryžiais.

Ingredientai  (4 porcijoms):

  • Menkės filė (4 ploni gabaliukai)
  • Kvietiniai miltai – 120 g
  • Ryžių miltai – 100 g
  • Kepimo milteliai – 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
  • Gazuotas vanduo – 130 ml
  • Alus – 170 ml
  • Jūros druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Sviestas – 100 g
  • Šaldyti žirneliai – 400 g
  • Alyvuogių aliejus.

Kaip gaminti?

  • Persijokite kvietinius miltus ir sumaišykite su ryžių miltais, cukrumi ir kepimo milteliais
  • Alų sumaišykite su gazuotu vandeniu ir druska, supilkite į miltus ir kruopščiai išmaišykite
  • Jei reikia, pašalinkite menkės kaulus
  • Kiekvieną filė gabaliuką įtrinkite druska ir pipirais, pabarstykite sijotais miltais
  • Kiekvieną menkės gabalėlį pamirkykite tešloje
  • Į gilų puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakaitinkite
  • Menkės gabalėlius atsargiai sudėkite į verdantį aliejų
  • Virkite 8–10 minučių (arba tol, kol žuvis pasidengs auksine plutele)
  • Paruoštą žuvį padėkite ant lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais (tai padės pašalinti riebalų perteklių)
  • Puode ištirpinkite sviestą su pasūdytu vandeniu, suberkite žirnelius
  • Virtus žirnius sutrinkite iki vientisos masės, pagardinkite druska ir pipirais
  • Žuvies filė patiekite su trintais žirneliais. Papildomai galite rinktis ir kitus garnyrus.

2. Orkaitėje kepta lašiša

Orkaitėje kepta sultinga lašišos filė su saulėje džiovintais pomidorais ir šviežiais baziliko lapeliais yra tiesiog nepakartojamo skonio. Išbandykite šį receptą!

Ingredientai:

  • Lašišos filė (su oda) – 800 g
  • Saulėje džiovinti pomidorai – 9 vnt
  • Juodosios alyvuogės be kauliukų – 18 vnt
  • Šviežias bazilikas – 18 lapelių
  • Alyvuogių aliejus – 6 šaukštai
  • Jūros druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį.

Kaip gaminti?

  • Lašišos filė gabaliukuose įpjaukite griovelius
  • Saulėje džiovintus pomidorus perpjaukite pusiau
  • Alyvuogę ir pomidoro skiltelę apvyniokite baziliko lapeliais, įdėkite juos į griovelius
  • Kepimo skardą išklokite folija ir patepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite lašišos gabalėlius
  • Pagardinkite druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi
  • Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes
  • Palaukite, kol šiek tiek pravės, ir tuomet patiekite.

3. Karšis su žolelėmis ir pomidorais

Karšis, pagardintas aromatingomis žolelėmis ir prinokusiais vyšniniais pomidorais tikrai nepaliks abejingų!

Ingredientai:

  • Karšis – 2 vnt
  • Vyšniniai pomidorai – 200 g
  • Juodosios alyvuogės be kauliukų – 60 g
  • Kalendra – pagal skonį
  • Bazilikas – pagal skonį
  • Citrina – 1 griežinėlis
  • Alyvuogių aliejus – 6-8 šaukštai
  • Jūros druska – pagal skonį
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį.

Kaip gaminti?

  • Vyšninius pomidorus ir alyvuoges perpjaukite pusiau
  • Pagardinkite druska ir pipirais
  • Kepkite alyvuogių aliejuje 1-2 minutes
  • Nuplaukite ir susmulkinkite žalumynus
  • Alyvuoges, vyšninius pomidorus ir žalumynus suberkite į keptuvę, kepkite 2-3 minutes
  • Išspauskite citrinos sulčių, kepkite dar 2-3 minutes
  • Alyvuogių aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje storu dugnu, įdėkite žuvį, pakepkite 2-3 minutes, kol žuvis taps tolygios auksinės spalvos
  • Patiekite su keptomis alyvuogėmis ir vyšniniais pomidorais. Papuoškite šviežiais žalumynais.

4. Kepta skumbrė su česnaku ir paprika

Česnakas ir saldžioji paprika keptai skumbrei suteiks neįprastą, tačiau tikrai malonų skonį!

Ingredientai:

  • Skumbrės filė (su oda)
  • Česnakas – 2 vnt.
  • Saldžiosios paprikos prieskoniai – 1 valgomasis šaukštas
  • Jūros druska – 1 valgomasis šaukštas
  • Alyvuogių aliejus – 3-4 šaukštai
  • Šafranas – 1 žiupsnelis
  • Baltojo vyno actas – 2 šaukštai
  • Dižono garstyčios – 1 arbatinis šaukštelis
  • Bulvės – 450 g
  • Svogūnų laiškai – 3-4 stiebai.

Kaip gaminti?

  • Susmulkinkite česnaką, sumaišykite su druska ir saldžiosios paprikos milteliais
  • Įlašinkite porą lašų alyvuogių aliejaus, išmaišykite
  • Gautu mišiniu patepkite skumbrės filė
  • Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, patepkite alyvuogių aliejumi
  • Pagardinkite druska ir pipirais
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 8–10 minučių
  • Išvirkite bulves, sutrinkite, pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir smulkintais svogūnų laiškais
  • Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų, actą, garstyčias, druską, pipirus ir šafraną
  • Viską gerai išmaišykite. Šį aromatingą padažą pilkite ant žuvies filė
  • Patiekite su bulvių koše.

5. Žuvies užkepėlė

Aromatinga žuvies užkepėlė su česnaku yra nesunkiai paruošiama, tačiau savo skoniu sužavės kiekvieną!

Ingredientai:

  • Baltos žuvies filė – 400 g
  • Vidutinio dydžio svogūnas – 1 vnt
  • Česnakas – 3 skiltelės
  • Lauro lapas – 1 vnt
  • Riebi grietinėlė – 250 ml
  • Pienas – 300 ml
  • Sviestas – 100 g
  • Poras – 2 stiebai
  • Kvietiniai miltai – 1,5 valg. šaukšto
  • Malti juodieji pipirai – pagal skonį
  • Jūros druska – pagal skonį
  • Šviežios petražolės – keli stiebai
  • Bulvės – 750 g
  • Kiaušinių tryniai – 2 vnt
  • Nuluptos krevetės – 300 g
  • Kietasis sūris (čederis) – 100 g.

Kaip gaminti?

  • Susmulkinkite svogūną, pakepinkite aliejuje
  • Įdėkite smulkinto česnako ir smulkintą lauro lapą
  • Į puodą supilkite grietinėlę ir pieną
  • Virkite kelias minutes ant silpnos ugnies
  • Įdėkite žuvies filė, virkite 3-4 minutes
  • Atidėkite virtą žuvį
  • Sutrinkite keptą svogūną, įdėkite į puodą su pienu ir grietinėle
  • Puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkiai pjaustytus porus
  • Virkite 4-6 minutes, suberkite persijotus miltus, viską gerai išmaišykite
  • Įberkite druskos, pipirų ir smulkintų petražolių
  • Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite lengvai pasūdytame vandenyje, sutrinkite
  • Įdėkite sviesto ir šilto pieno
  • Tyrę šiek tiek atvėsinkite, įdėkite du kiaušinių trynius, gerai išmaišykite
  • Gautą masę supilkite į puodą su ruošiamu patiekalu
  • Supjaustykite žuvies filė vienodais gabalėliais, sudėkite į puodą
  • Suberkite krevetes, viską gerai išmaišykite
  • Gautą masę supilkite į kepimo formą, pabarstykite tarkuotu kietuoju sūriu
  • Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-35 minutes.
Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].