Atskleisime Rumunijos virtuvės paslaptį. Kiaulienos dešros – pagrindinis stalo patiekalas.

Sudėtis (25 dešros ):

  • 3 kg kiaulienos mėsos
  • 1,5 kg jautienos mėsos
  • 3 česnakų galvutės
  •  1 šaukštas džiovintų čiobrelių
  • 2 šaukštai paprikos
  • šaukštas kajeno pipirų
  • arbatinis šaukštelis pipirų
  • ½ arbatinio šaukštelio pipirai
  •  kiaulių žarnos

Paruošimo metodas :

1- Būtina išvalyti  žarnas ir  nuplauti. Svarbiausia yra ne pažeisti jų vientisumą. Atskirai ištirpinti šaukštą druskos į 300 ml vandens.

2- Supjaustykite kiaulienos ir  jautienos mėsą į gabalus ir sumaišykite juos puode . Pasinaudokite mėsmale. Tada į paruoštą masę įpilkite česnako, žiupsnį druskos ir pipirų , įpilkite šiek tiek virinto vandens.

Tada pridėkite likusius prieskonius. Jei dešroms buvo pasirinkta mėsa su mažai riebalų, į sausą mėsą galima pridėti grietinėlę arba riebius riebalus, kad jos taptų sultingi.

Po to įdaras turi būti maišomas rankomis, kad jis taptų tankesnis. Palikite mėsą stovėti per naktį.

3- Kai ruošiamas įdaras ir apvalkalas, galite pradėti naminių dešrų formavimo procesą. Paprastas būdas yra pakeisti mėsmalės antgalį į specialų kūgį, įdėti žarną. Būtina surišti mažą mazgą tik tada, kai pradėsite pilti įdarą, kitaip susidarys oro burbulas.

Kalbant apie tankį, reikia rasti aukso vidurkį: labai tankiai užpildyta dešra gali sprogti aukštoje temperatūroje, o jei tankis yra nepakankamas, susidarys tuštumos.

Galite dešreles kepti arba virti. Bet kokiu būdu reikia laikytis tam tikros temperatūros: kad dešros būtų sultingos, jos turėtų būti verdamos ne aukštesnėje kaip 80 laipsnių temperatūroje.

Šaltinis

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].