Kvapnus aguonų štrudelis yra mėgstamas daugelio saldumynų mėgėjų, tačiau tešla ne visada gaunasi minkšta, o įdaras ne visada gaunasi sodraus skonio ir pakankamai drėgnas. Pagal šį receptą jums tikrai pavyks tinkamai paruošti aguonas ir didžiuositės, galėdami štrudelį patiekti svečiams ir savo šeimai!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g rupių miltų
  • 10 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 100 g cukraus
  • 1 kubelio šviežių mielių
  • Žiupsnelio druskos
  • 300 ml pieno

Įdarui:

REKLAMA
  • 220 g maltų aguonų
  • 90–100 g cukraus pagal skonį
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • Citrinos žievelės nuo 1 citrinos (ekologiškos)
  • 100 ml pieno

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia paruoškite tešlą.

Į dubenį sutrupinkite mieles, įpilkite po vieną šaukštelį cukraus ir miltų, supilkite pieną, sumaišykite ir palikite kurį laiką pastovėti. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, kad mielės pradėtų aktyvuotis.

REKLAMA

Tuo tarpu į didesnį dubenį supilkite persijotus miltus, kuriuos sumaišykite su cukrumi, druska ir aliejumi.

Viską tarpusavyje sumaišykite, palaipsniui įmaišykite suaktyvintas mieles ir pagaminkite vienalytę tešlą.

REKLAMA

Leiskite tešlai pakilti šiltoje vietoje apie 30 minučių.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite aguonų įdarą.

Jei neturite maltų aguonų, paruoškite jas supylę į dubenį ir užpylę verdančiu vandeniu apie 2-3 cm virš aguonų. Leiskite joms pastovėti apie 30–60 minučių, kad nereiktų virti ant viryklės.

REKLAMA

Tada nupilkite vandenį ir aguonas sumalkite elektriniu trintuvu.

REKLAMA

Puode užvirinkite pieną su cukrumi, suberkite vanilinį cukrų, maltas ar jau paruoštas aguonas, citrinos žievelę. Taip virkite kelias minutes ir nukėlę nuo ugnies atvėsinkite.

REKLAMA

Sudėkite pakilusią tešlą ant miltais pabarstyto stalviršio, padalinkite ją į 4 dalis ir kiekvieną iš jų iškočiokite į maždaug 3 mm storio stačiakampį.

Paruoštą aguonų įdarą tolygiai paskleiskite ant tešlos paviršiaus, susukite ir padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o viršų patepkite trupučiu aliejaus.

REKLAMA

REKLAMA

Kol orkaitė įkais iki 200°C temperatūros, tegul aguonos tešloje išbrinksta, o tešla pakyla.

Tada kepkite apie 35-40 minučių.

REKLAMA

Kepkite tol, kol štrudelis įgaus auksinę spalvą.

REKLAMA

Iškepus galite apibarstyti persijota cukraus pudra ir supjaustyti.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].