Keptos daržovės ir grybai – puikus garnyras prie mėsos. Jis yra puikaus skonio, kurį galima sustiprinti, pavyzdžiui, naudojant česnakus.

REKLAMA

Bendrieji patarimai

REKLAMA

Pirkdami pasirinkite vienodo dydžio grybus, kad jie keptų tolygiai. Česnakų smulkinimui naudokite specialų spaudą. Jei naudosite balzamiko actą, būkite atsargūs, nes jis gali užsidegti.

REKLAMA

Jei nepatinka raudonėlis, jis gali būti pakeistas kitais džiovintais prieskoniais, pavyzdžiui, čiobreliais, rozmarinais ar bazilikais. Jei jums patinka aštrus maistas, įberkite maltų raudonųjų pipirų.

REKLAMA

Norėdami pridėti traškią tekstūrą, naudokite kedrų riešutus arba smulkintus migdolus. Grybai puikiai tiks tiek su mėsa, tiek su žuvimi.

REKLAMA

Jums reikės:

pusės kilogramo pievagrybių;

REKLAMA

10 skiltelių česnakų;

REKLAMA

2 šaukštų alyvuogių aliejaus;

REKLAMA

2 šaukštų balzaminio acto;

REKLAMA

2 šaukštų smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;

REKLAMA

1 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių;

REKLAMA

1 šaukštelio druskos;

REKLAMA

1/2 šaukštelio juodųjų pipirų;

REKLAMA

šviežių smulkintų petražolių.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Išklokite kepimo skardą folija ir įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

REKLAMA

Dideliame dubenyje sumaišykite grybus, česnakus, alyvuogių aliejų, raudonėlį, druską ir pipirus, ir kruopščiai paskirstykite tarp grybų. Sudėkite viską vienu sluoksniu ant kepimo skardos.

REKLAMA

Kepkite 15 minučių. Užpilkite balzamiko acto, sumaišykite su grybais ir tolygiai pabarstykite sūriu.

REKLAMA

Kepkite dar 10 minučių arba kol grybai taps yra minkšti. Susmulkinkite šviežias petražoles. Patiekite grybus su mėsa, papuošę petražolėmis.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].