Eklerai su ledais. Pasakiškas skonis

Anksčiau aš niekada nemokėjau pagaminti gražių eklerų. Dažniausiai tešla sukrisdavo praėjus 5 minutėms po kepimo, arba kremas išeidavo per skystas. Ačiū kaimynei, kuri pasidalino auksiniu receptu. Dabar mano naminiai eklerai yra geresni nei pirkti geriausioje parduotuvėje!

REKLAMA

Puri ir lengva tešla puikiai dera su kremu ant neįprasto pagrindo. Norėdama paruošti tobulą kremą, perku vanilinius ledus! Skanesnio įdaro šiam kepiniui neįsivaizduoju! Svarbiausia pasirinkti kokybiškus ledus, todėl tikrai nusipirkite šio produkto parduotuvėje pakankamai, tai labai svarbu. Aš jums papasakosiu, kaip pasigaminti eklerus su ledais!

REKLAMA

Ingredientai

  • Vanduo 100 ml;
  • Pienas 110 ml;
  • Sviestas 235 g;
  • Druska 0,25 arbatinio šaukštelio;
  • Cukrus 125 g;
  • Kvietiniai miltai 130 g;
  • Kiaušinio baltymai 200 g;
  • Ledai 300 g;
  • Tryniai 3 vnt.;
  • Kukurūzų krakmolas 25 g.

Gaminimas:

Visų pirma paruoškite tešlą eklerams. Norėdami tai padaryti, sumaišykite pieną, vandenį, druską, 5 g cukraus ir 85 g sviesto. Maišydami kaitinkite ingredientus, kol sviestas ištirps.

Mišinį nukelkite nuo ugnies ir įmaišykite miltus. Tešlą vėl dėkite ant ugnies ir kepkite, kol susidarys rutuliukas, maždaug 2 minutes. Nuolat maišykite tešlą.

REKLAMA

Palikite tešlą porą minučių pastovėti, o tada po vieną įmuškite kiaušinius, viską maišydami mentele. Turėtumėte gauti blizgančią, lygią tešlą.

REKLAMA

Konditeriniu maišeliu suformuokite eklerus ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite 10 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, po to 25 minutes kepkite juos 180 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Išimkite eklerus iš kepimo skardos, kiekvieno apačioje padarykite 2 skylutes ir leiskite visiškai atvėsti.

Tada puode ištirpinkite vanilinius ledus.

REKLAMA

eklerai

Trynius išplakti su krakmolu ir cukrumi.

REKLAMA

eklerai

Į ištirpusius ledus švelniai įmaišykite į kiaušinių trynių mišinį, tada viską supilkite atgal į puodą. Virkite ant vidutinės ugnies, kol kremas sutirštės.

REKLAMA

Sudėkite kremą į dubenį ir uždenkite maistine plėvele.

Kai kremas bus kambario temperatūros, supilkite likusį sviestą ir plakite iki vientisos masės.

REKLAMA

eklerai

Kremą supilkite į konditerinį maišelį ir užpildykite juo eklerus.

eklerai

Eklerai bus gan saldūs, todėl jų nepuošiu šokolado sluoksniu, o tiesiog apibarstau cukraus pudra. Tačiau jei labai mėgstate saldumynus, galite pabandyti desertą papuošti saldžiu (arba nebūtinai) šokoladiniu glaistu. Ar kada nors bandėte gaminti eklerus namuose ar visada manėte, kad tai per sunku?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.