Pagal mūsų receptą paruoškite džiovintus pomidorus namuose ir galėsite juos valgyti ištisus metus.

REKLAMA

Neįtikėtinas delikatesas, kuris niekada neatsibos!

REKLAMA

Paprastas naminių džiovintų pomidorų receptas iš  „YouTube“ kanalo.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 5 kg pomidorų
  • 1 česnako
  • Akmens, jūros arba himalajų druskos.
  • Čiobrelių arba rozmarinų
  • 30 ml aliejaus vienam stiklainiui
  • 450 arba 600 ml stiklainių

Gaminimo eiga:

Pomidorus supjaustykite ketvirčiais.

REKLAMA

Sudėkite į dubenį.

Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.

REKLAMA

Pabarstykite pomidorus druska ir čiobreliais.

REKLAMA

Dėkite skardą į įkaitintą orkaitę.

Kepkite vieną valandą 200°C temperatūroje.

REKLAMA

Likusius pomidorus sudėkite ant didelio padėklo.

REKLAMA

Pabarstykite juos druska ir padėkite saulėje, kad išdžiūtų.

Pamirkykite česnakus vandenyje, kad būtų lengviau atskirti odelę.

REKLAMA

Supjaustykite juos mažais gabalėliais.

REKLAMA

Kruopščiai išplaukite stiklainius.

Tada juos išdžiovinkite.

REKLAMA

Į stiklainio dugną sudėkite česnakus ir čiobrelius.

Į pusę stiklainio sudėkite iš orkaitės išimtus karštus pomidorus.

REKLAMA

Tada sudėkite česnakus, čiobrelius ir pomidorus.

REKLAMA

Galiausiai įdėkite dar vieną česnakų ir čiobrelių sluoksnį.

REKLAMA

Į stiklainį supilkite alyvuogių aliejų, sandariai uždarykite dangtelį ir apverskite.

Palikite stiklainius 8-10 valandų.

REKLAMA

Pomidorus galite laikyti vėsioje ir tamsioje vietoje iki vienerių metų.

REKLAMA

Mėgaukitės!

REKLAMA

Instrukcijos vaizdo įraše:

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].