Šį mišinį dedu į visus gaminamus patiekalus: mėsą, žuvį ir daugelį kitų. Sriubos spalva tampa spalvinga, o kvapas – vasariškas. 

REKLAMA

Viskas daroma labai paprastai.

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

svogūnai – 1 kg;

REKLAMA

morkos – 1 kg;

REKLAMA

Saldžiosios paprikos (pageidautina skirtingų spalvų) – 1 kg;

REKLAMA

pomidorai – 1 kg;

REKLAMA

daug žalumynų (aš paprastai dedu petražoles ir krapus).

REKLAMA

Gaminimas:

Tegul jūsų nestebina pomidorų kiekis, nors užšaldyti jie tampa šiek tiek kitokie, tačiau jie suteikia nuostabų skonį. Viską reikia supjaustyti juostelėmis ir kubeliais.

REKLAMA

Sutarkuokite morkas vidutinio rupumo tarka, paprikas juostelėmis, pomidorus ir svogūnus vidutinio dydžio ar mažais kubeliais. Smulkiai supjaustykite žalumynus.

REKLAMA

Viską sumaišykite. Sudėkite į įprastus plastikinius maišelius ir susukite į „dešreles“ (taip yra patogiau pasiimti tiek, kiek reikia maisto gamybai).

REKLAMA

Patogu pasirinkti nedidelius maišelius – 15X20 cm, tokio kiekio pakanka 1 ar 2 kartams.

REKLAMA

Galite užšaldyti plastikiniuose induose, tačiau tada nėra labai patogu iš jų paimti porcijomis. Svarbu ir tai, kad jie užima daug daugiau vietos šaldiklyje.

REKLAMA

Taip pat žalumynus paruošiu ir atskirai, juos tiesiog užšaldau maišeliuose.

REKLAMA

Supjaustykite juos, sudėkite į maišelius ir užšaldykite, o prireikus lengvai atsilaušite tiek, kiek reikia.

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].