Ją galite padėti stalo viduryje prie keleto skirtingų sriubų. Taip pat galite patiekti duoną su makaronais, kepta mėsa ir salotomis.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

6 didelių bulvių;

REKLAMA

1 apvalaus arba ovalaus duonos kepaliuko;

REKLAMA

3/4 puodelio nesūdyto sviesto;

REKLAMA

4 skiltelių česnakų;

REKLAMA

druskos ir pipirų;

REKLAMA

2 šaukštų smulkintų petražolių;

REKLAMA

1 šaukštelio smulkintų šviežių čiobrelių;

REKLAMA

1/2 šaukštelio smulkintų šviežių rozmarinų;

REKLAMA

1.5 puodelio tarkuoto čederio ar kitokio sūrio.

REKLAMA

Paruošimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.  Bulves virkite puode, kol suminkštės. Supjaustykite duonos kepalą kryželiu. Įpjaukite visą duoną, nesupjaustant apatinės plutos.

REKLAMA

Įdėkite bulves į kepimo skardos vidurį ir padėkite duoną ant viršaus, kad išsiskleistų jos viršus. Ištirpinkite sviestą mažame puode ant vidutinės ugnies ir sudėkite smulkintus česnakus.

REKLAMA

Pagardinkite druska, pipirais ir pridėkite žolelių. Nukelkite nuo kaitros. Duoną ir jos plutą aptepkite sviestu su teptuku. Pabarstykite sūriu.

REKLAMA

Kepkite, kol sūris ištirps ir duona sušils. Tai užtrunka apie 20 minučių. Nedelsiant patiekite duoną kartu su bulvėmis dubenyje.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].