Blynai su mėsa ir ryžiais. Puikiai tiks ant pietų stalo!

Kartais paprasti blynai pabosta, tuomet puikus pasirinkimas juos pagardinti kokiais nors įdarais. Blynai su mėsa ir ryžiais – vienas skaniausių variantų, kurį ir siūlome šį kartą išbandyti. Kadangi mėsą virsite, o ne kepsite, blynai bus labai skanūs ir visai neriebūs. Ypač skanu juos valgyti šiltus su grietine.

Ingredientai:

blyneliams:

  • miltai – 2 puodeliai;
  • pienas – 500 ml;
  • šaltas virintas vanduo – 500 ml;
  • kiaušiniai – 3 vnt.;
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis arba pagal skonį;
  • soda – ant peilio galiuko;
  • cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • augalinis aliejus – 4 valgomieji šaukštai;
  • sviestas ar lašiniai, kad pateptumėte keptuvę.

įdarui:

  • mėsa (jautiena arba veršiena) – 500 gramų;
  • juodųjų pipirų žirneliai – 3-4 vnt.;
  • lauro lapas – 1 vnt.;
  • ryžiai – 2/3 puodelio;
  • druska – pagal skonį.

pusryčiai

Gaminimas:

  1. Sumaišykite visus blynų ingredientus giliame dubenyje, plakite mikseriu iki vientisos masės, kad neliktų gabalėlių.
  2. Blynų tešlą įdėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten 20-30 minučių.
  3. Įkaitintą keptuvę sutepkite lašiniais ar sviestu ir kepkite plonus blynus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos. Keptuvę sutepkite tik pirmam blynui, likusius galima kepti sausoje keptuvėje.
  4. Sudėkite blynus į krūvą ant lėkštės.
  5. Mėsą nuplaukite, sudėkite į keptuvę, užpilkite vandens, suberkite juoduosius pipirus, lauro lapus, druską ir virkite maždaug 1–1,5 valandos.
  6. Puode išvirkite ryžius.
  7. Mėsą išimkite iš sultinio ir nusausinkite. Palikite šiek tiek sultinio.
  8. Perleiskite mėsą per mėsmalę (jei ji nėra smulki), supilkite virtus ryžius, išmaišykite ir įpilkite apie 50 ml mėsos sultinio, kad įdaras nebūtų sausas.
  9. Į kiekvieno blyno vidurį įdėkite 1–2 valgomuosius šaukštus įdaro ir susikite blynus vamzdeliais ar kitaip, kaip norite.
  10. Įdarytus blynus galima valgyti iškart, arba juos dar galite pakepti sviestu išteptoje keptuvėje, kol paruduos.
  11. Patiekite su grietine ar kitokiu padažu.

blynai, blynai su mėsa

Tikimės, kad blynai su mėsa praskaidrins jūsų kasdienybę. Skanaus!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].