Pagal mūsų rastą paprastą receptą paruoškite fantastišką vyniotinį, kurio skonis jus maloniai nustebins! Vyšnios kartu su gardžia grietinėle ir šokoladu yra tikras svajonių derinys.

REKLAMA

Skanaus biskvitinio pyrago vyniotinio receptas, kurį radome internete.

REKLAMA

Jums reikės:

Tešlai:

REKLAMA
  • 3 kiaušinių
  • 80 g cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 60 g paprastų miltų
  • 20 g kakavos miltelių
  • 1 valgomojo šaukšto vandens
  • 1-2 arbatinių šaukštelių cukraus pudros

Kremui:

  • 250 ml plaktos grietinėlės (33-35 %)
  • 250 g maskarponės sūrio
  • 50 g cukraus pudros

Įdarui:

REKLAMA
  • 60 g vyšnių, konservuotų savo sultyse (jei vyniotinį ruošite tik suaugusiesiems, vyšnias prieš tai galite pamirkyti alkoholyje: brendyje arba likeryje).
  • 100 ml konservuotų vyšnių sulčių (jei jos per saldžios, atskieskite vandeniu) arba cukraus sirupo

Glajui:

  • 60 ml plaktos grietinėlės (33-35 %)
  • 100 g juodojo šokolado

Iš šių ingredientų galėsite pagaminti maždaug 1 kg sveriantį vyniotinį.

REKLAMA

Gaminimo eiga:

Pirmiausia kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, suformuokite taip, kad būtų 28 x 38 cm dydžio biskvitas.

REKLAMA

Atskirame inde kiaušinius išplakite elektriniu maišytuvu iki putų.

Tada suberkite cukraus pudrą, vanilinį cukrų ir plakite dar 10-12 minučių, didindami maišytuvo greitį, kol kiaušinių masė taps puri, balkšva ir standi, o maišytuvo šluotelės paliks nuolatines žymes.

REKLAMA

Įmaišykite persijotus miltus ir kakavos miltelius.

REKLAMA

Maišykite mentele iki vientisos masės, greitais sukamaisiais judesiais iš apačios į viršų.

Tada įpilkite šaukštą vandens (kambario temperatūros), išmaišykite mentele ir darykite tokius pat judesius.

REKLAMA

Sudėkite tešlą į paruoštą kepimo skardą ir tolygiai paskirstykite.

REKLAMA

Kepkite 12 minučių iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kepimo skardą įdėję į vidurinį orkaitės skyrių.

Kepimo laikas ir temperatūra gali priklausyti nuo jūsų orkaitės savybių.

REKLAMA

Kol biskvitas kepa, paimkite kepimo popieriaus lapą ir pabarstykite jį cukraus pudra.

Švarų virtuvinį rankšluostį pamirkykite vandenyje.

REKLAMA

Išimkite kepimo formą iš orkaitės ir iš karto išverskite biskvitą su popieriumi ant paruošto ir cukraus pudra pabarstyto kito kepimo popieriaus. Uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 20 minučių atvėsti.

REKLAMA

Tuo tarpu paruoškite kremą: į gilų dubenį sudėkite grietinėlę, maskarponės sūrį ir cukraus pudrą.

Išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.

REKLAMA

Tada plakite elektriniu mikseriu, kol gausite vientisą, purų ir standų kremą, kurį įdėkite į šaldytuvą 10 minučių atvėsti.

Patarimas, kaip suvynioti vyniotinį: nuimkite virtuvinį rankšluostį ir kepimo popierių, ir atsargiai sulyginkite kraštus.

REKLAMA

Naudodami silikoninį teptuką, biskvitą ištepkite vyšnių sultimis arba cukraus sirupu.

REKLAMA

Tolygiai paskirstykite kremą ant biskvito paviršiaus, palikdami vieną iš trumpųjų kraštų laisvą (šiek tiek kremo pasilikite ritinio kraštams aptepti).

Vyšnias išdėliokite eilute ant kremu padengto krašto.

REKLAMA

Suvyniokite biskvitą į ritinį be kepimo popieriaus, pradėdami nuo krašto, ant kurio sudėjote vyšnias.

Vyniotinio kraštus aptepkite likusiu kremu.

REKLAMA

Suvyniokite vyniotinį į kepimo popierių ir atsargiai padėkite ant padėklo.

REKLAMA

Įdėkite į šaldytuvą 60 minučių, kad kremas sustingtų. Tada perkelkite vyniotinį ant kepimo skardos, o kraštus apdenkite kepimo popieriumi, kad aptepant glajumi jie liktų švarūs.

Paruoškite glajų: sulaužykite šokoladą gabalėliais ir sudėkite į gilų dubenį.

REKLAMA

Supilkite iki virimo temperatūros įkaitintą grietinėlę, palikite 30-60 sekundžių, ir išplakite ją iki vientisos masės.

Jei visas šokoladas neištirpo, glajų galite pašildyti ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje.

REKLAMA

Jei glajus per tirštas, į jį galėsite įpilti dar šiek tiek šiltos grietinėlės.

REKLAMA

Aptepkite glajų ant vyniotinio viršaus, tada atsargiai nuimkite kepimo popieriaus lapelius.

Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, bet geriausia – per naktį.

REKLAMA

Prieš patiekdami, papuoškite šviežiais vaisiais ir rozmarino šakelėmis.

Supjaustykite vyniotinį karštu peiliu (pašildykite karštame vandenyje ir nuvalykite rankšluosčiu).

REKLAMA

Taip vyniotinio riekelės bus gražios bei tvarkingos, ir galėsite patiekti ant stalo.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].