Vietoj klasikinių spurgų pabandykite išsikepti šiuos pyragėlius, kuriuos tikrai verta pasigaminti obuolių sezono metu. Jie fantastiškai skanūs ir minkšti, o jūsų vaikai juos tikrai pamėgs!

REKLAMA

Šį receptą jums radome „YouTube“ kanale.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 500 g paprastų kvietinių miltų
  • 15 g sausų mielių
  • 10 g kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio valgomosios druskos
  • 3 šaukštų cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 200 ml šilto pieno

Taip pat papildomai:

REKLAMA
  • 3 obuolių
  • vandens
  • cukraus

Gaminimo eiga:

Dubenyje sumaišykite birius ingredientus.

REKLAMA

Miltus persijokite, suberkite cukrų, kepimo miltelius ir taip pat sausas mieles.

REKLAMA

Išplakite kiaušinius ir supilkite į šį birų mišinį.

REKLAMA

Taip pat įpilkite pieno.

Rankomis išmaišykite vientisą tešlą.

REKLAMA

Uždenkite tešlą maistine plėvele ir palikite 30 minučių pastovėti.

Tuo tarpu paruoškite obuolius.

REKLAMA

Juos tiesiog nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite plonesniais griežinėliais.

Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą į ploną paplotėlį.

REKLAMA

Ant gauto paplotėlio sudėkite obuolius – tolygiai, kad susidarytų taisyklingos juostelių eilutės (žr. vaizdo įrašą).

REKLAMA

Tada iš lėto imkite sukti vyniotinį iš šios tešlos.

Pabaigoje tešlą suvilgykite vandeniu ir suspauskite, kad vyniotinio sujungimo vieta gerai sukibtų.

REKLAMA

Tuomet gautą ritinėlį supjaustykite riekelėmis.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite supjaustytus gabalėlius (atskirus pyragėlius) iš abiejų pusių, kol jie įgaus auksinę spalvą.

Paruoštus pyragėlius apvoliokite cukruje.

REKLAMA

Palaukite 30 minučių, leisdami jiems šiek tiek atvėsti.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].