Fantastiškai skanus, gaivus ir ypač paprastas pyragas su bananais ir tiesiog gomurį glostančiu kremu. Nereikės nei virti, nei kepti!

REKLAMA

Jums reikės:

350 g jogurto;

REKLAMA

350 g maskarponės;

100 g cukraus;

REKLAMA

50 g šokolado drožlių;

10 g tirpintos želatinos (maždaug 2 arbatinių šaukštelių);

REKLAMA

16-18 ilgų sausainių;

130 ml pieno;

REKLAMA

30 ml „Latte Macchiato“ likerio (nebūtina, jei jo neturite, galite įpilti truputį kavos ar sirupo);

2 bananų.

REKLAMA

Kaip gaminti?

Supilkite želatiną į metalinį dubenį ir užpilkite 50 ml šalto vandens. Maskarponę sumaišykite su cukrumi iki vientisos masės. Sumaišykite jogurtą ir šokolado drožles.

REKLAMA

Išbrinkintą želatiną sumaišykite su 30 ml pieno ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje.

Palikite želatiną atvėsti iki kambario temperatūros ir supilkite į mišinį su jogurtu. Paruoškite stačiakampią maždaug 24 cm x 14 cm dydžio formą ir išklokite maistine plėvele.

REKLAMA

Sumaišykite pieną su likeriu, kava arba sirupu. Supilkite į anksčiau paruoštą mišinį ir gerai išmaišykite.

Paruoštą indą išklokite sausainių sluoksniu, pilkite kremą, tada dėkite bananus, ir užpilkite likusiu kremu. Formuokite antrąjį sausainių sluoksnį. Pyrago viršų galite papuošti tarkuotu šokoladu.

REKLAMA

REKLAMA

Paruoštą pyragą uždenkite maistine plėvele ir 3-4 valandas palaikykite šaldytuve (geriausia – per visą naktį). Kai pyragas bus sustingęs, nuimkite maistinę plėvelę, supjaustykite ir patiekite. Pyrago viršų galite papuošti tarkuotu šokoladu.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].