Daržovių konservavimą paskutiniu metu vis dažniau pakeičia jų šaldymas. Maža to, įvairių šviežių daržovių ištisus metus galima įsigyti prekybos centruose, tad nieko keisto, kad  žmonės renkasi taupyti laiką ir atsisakyti konservavimo. Vis dėlto, yra ir tokių receptų, kurie yra tiesiog neįkainojami, todėl verta sugaišti šiek tiek laiko ir pasiruošti atsargomis žiemai. Kiekvienais metais ruošiu konservuotus baklažanus su česnakais, nes mano šeimos nariai labai juos mėgsta.

REKLAMA

Šiuo receptu su manimi pasidalijo draugas. Kai jų namuose susirenka draugai ir giminaičiai, ant stalo visada patiekiamas ir šis užkandis. Konservuotų baklažanų skonis yra tiesiog fantastiškas, todėl šiuo receptu mielai dalinuosi ir su jumis. Galiu garantuoti: nusivilti tikrai neteks!

Baklažanai žiemai su česnaku

REKLAMA

Baklažanų ruošimas žiemai nereikalauja daug laiko ar didelių pastangų. Visus ingredientus galima nusipirkti bet kuriame turguje ar prekybos centre. Konservuotus baklažanus galėsite patiekti  ir su kasdieniais valgiais, ir su šventiškais patiekalais.

Jums reikės:

REKLAMA
  • 1,5 kg baklažanų
  • 500 g saldžiosios paprikos
  • 4 aitriųjų paprikų (nebūtina)
  • 100 g česnako
  • 3,5 valg. š. druskos
  • 230 g cukraus
  • 115 ml augalinio aliejaus
  • 825 g pomidorų sulčių
  • 125 ml acto
  • 1 arb. š. maltų juodųjų pipirų
  • Lauro lapo
  • 1,5 litro vandens

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruošime baklažanus. Geriausia rinktis mažas daržoves, kad jas būtų patogu supjaustyti. Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite 1–1,5 cm storio griežinėliais.

REKLAMA

Įberkite į vandenį 2 valg. š. druskos ir išmaišykite. Šiuo tirpalu užpilkite susmulkintus baklažanus ir palikite pusvalandį pastovėti.

REKLAMA

Paruoškite likusius ingredientus. Nuplaukite paprikas, pašalinkite sėklas ir stiebus, supjaustykite gabalėliais.

REKLAMA

Aitriąją papriką nuplaukite ir pašalinkite kotelius. Likusią dalį supjaustykite žiedais. Aitriosios paprikos sėklų valyti nebūtina. Jei nemėgstate aštraus maisto, aitriųjų paprikų galite nedėti.

Dabar reikia susmulkinti česnaką. Tam naudoju mėsmalę, bet tiks ir blenderis ar virtuvės kombainas.

REKLAMA

Sūdytus baklažanus sudėkite į didelį puodą. Sudėkite paprikų ir česnako mišinį, įdėkite lauro lapą.

REKLAMA

Į keptuvę įberkite cukraus ir maltų juodųjų pipirų, įpilkite augalinio aliejaus ir viską užpilkite pomidorų sultimis. Tiks ir naminės sultys, ir pirktos parduotuvėje. Viską reikia gerai  išmaišyti, uždengti dangčiu ir užvirinti.

REKLAMA

Kai mišinys užvirs, įberkite 1,5 valg. š. druskos ir įpilkite acto. Viską gerai išmaišykite ir pavirkite 5 minutes.

Baklažanus sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite dangteliais. Apverskite  stiklainius aukštyn kojomis, uždenkite šilta antklode ir palaukite, kol stiklainiai visiškai atvės. Po kelių dienų baklažanus jau galima ragauti, bet geriau palaukti žiemos. Skanaus!

REKLAMA

Tikimės, kad jums patiks mūsų receptas!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].