Pyragas labai greitai ir lengvai pagaminamas, puikiai tinka kaip skanumynas prie arbatos.

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

  • Miltai – 150 g
  • Avižiniai dribsniai – 100 g
  • Cukrus – 80 g
  • Druska – ⅓ šaukštelio
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
  • Sviestas – 100 g (+30 g trupiniams)

Įdarui:

REKLAMA
  • Grietinė – 400 g
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Cukrus – 120 g

Paruošimo eiga:

  1. Pasiruoškite produktus pyragui gaminti. Prieš tai įdėkite sviestą į šaldiklį, kad jis sustingtų.
  2. Sumaišykite persijotus miltus, druską, kepimo miltelius, cukrų ir vidutinio rupumo avižinius dribsnius.
  3. Į mišinį su stambia trintuve įtarkuokite sviestą.
  4. Imkite maišyti rankomis, smulkindami sviesto gabalėlius. Mišinys turi būti smulkių trupinių pavidalo.
  5. Kiaušinius, grietinę ir cukrų išplakite elektriniu maišytuvu iki skystos ir vientisos masės.
  6. Į riebalais išteptą formą supilkite šiek tiek sausos tešlos, tada ant jos užpilkite grietinės įdarą.
  7. Keletą kartų pakartokite sluoksniavimą pakaitomis. Viršutinis sluoksnis turi būti iš sausos tešlos.
  8. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto sviesto (30 g).
  9. Kepkite 180°C temperatūroje 40-45 minutes, kol pagels.
  10. Paruoštą pyragą atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].