Uogų ir vaisių nokimo sezono metu palanku pradėti rūpintis atsargomis žiemai. Vis dėlto, ne visi konservavimo būdai leidžia išsaugoti pakankamai daug vitaminų ir kitų naudingų medžiagų. Šiandien norime su jumis pasidalinti aviečių uogienės, kurioje bus maksimaliai išsaugomos naudingosios savybės, receptu. Tikimės, kad jums tai patiks.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 7 stiklinių aviečių
  • 3 stiklinių vandens
  • 9 stiklinių granuliuoto cukraus

REKLAMA

Kaip gaminti?

Pirmiausia reikia išrūšiuoti avietes. Tinka tik prinokusios sveikos uogos. Gerai nuplaukite atrinktas avietes, suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant viryklės.

REKLAMA

Kai vanduo su avietėmis užvirs, suberkite 3 stiklines cukraus. Gerai išmaišykite ir užvirinkite. Įberkite dar 3 stiklines cukraus ir vėl išmaišykite. Avietes pavirkite tris minutes ir suberkite likusį cukrų. Virkite dar tris minutes ant silpnos ugnies.

REKLAMA

Po trijų minučių puodą su uogiene nukelkite nuo viryklės ir supilkite į sterilizuotus stiklainius. Palikite atvėsti. Užsukite stiklainių dangtelius. Stiklainius su uogiene geriausia laikyti rūsyje.

REKLAMA

Pagal šį receptą galite virti uogienę iš bet kokių uogų ir vaisių. Pavyzdžiui, bus labai skani obuolienė, kuria galėsite pagardinti pyragus ar kitus ruošiamus desertus.

REKLAMA

Jei norite konservuoti uogas jų nevirdami, galite susmulkintu uogas mėsmale ar trintuvu. Sumaišykite su cukrumi (santykiu 1:2). Taip paruoštas uogas laikykite šaldytuve.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].