Apelsininis keksas. Greitas ir skanus desertas kiekvienai progai!

Apelsininis keksas gardžiai kvepia, yra švelnaus skonio ir patiks be išimties visiems. Jis puikiai tinka, kai laukiate netikėtų svečių.

REKLAMA

Šis keksas padeda tais laikotarpiais, kai iš turgų dingsta sultingos šviežios slyvos ir kiti sezoniniai vaisiai. Būtent žiemos metu apelsinai, mandarinai ir citrinos ateina į pagalbą.

Apelsininis keksas

REKLAMA

Skanus naminis keksas gali tarnauti kaip puikus torto ar pyrago pagrindas. Tai universalus būdas kepti ką nors neįprasto ir originalaus, nes biskvitą galite būti papuoštas taip, kaip jums patinka.

Apelsininis keksas

REKLAMA

Ingredientai:

  • 7 kiaušiniai
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2 šaukštai miltų
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių
  • 7 apelsinai
  • 50 g saulėgrąžų aliejaus
  • 300 g grietinės

Gaminimas:

Pašalinkite žievelę nuo 5 apelsinų. Išspauskite sultis. Pyragui jums reikės 1 puodelio apelsinų sulčių. Kepimo indą geriau paruošti iš anksto. Norėdami tai padaryti, sutepkite jį aliejumi ir padenkite kepimo popieriumi.

Apelsininis keksas

REKLAMA

Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus kol kas galima dėti į šaldytuvą. Į trynius įpilkite stiklinę cukraus. Plakite kiaušinių masę, kol ji pabals ir padidės. Tada pridėkite apelsino sulčių ir žievelės. Gerai išmaišykite.

Apelsininis keksas

REKLAMA

Išimkite baltymus iš šaldytuvo. Išplakite iki standžių putų su pusę stiklinės cukraus. Į trynius įpilkite pusę baltymų. Švelniai sumaišykite. Dabar suberkite miltus, kepimo miltelius ir antrąją baltymų dalį.

miltai

REKLAMA

Kad baltymai nesukristų, viską maišykite labai lėtai ir atsargiai. Orkaitė turi būti įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros. Sumaišius, tešla turi būti nedelsiant perkelta į formą ir 5 minutėms siunčiama į orkaitę.

Apelsininis keksas

REKLAMA

Po pirmųjų 5 minučių temperatūra turi būti sumažinta iki 170 laipsnių. Atminkite, kad pirmąjį pusvalandį orkaitės atidaryti tikrai neverta, nes tešla gali sukristi. Kepkite biskvitą pusantros valandos.

Apelsininis keksas turi atvėsti, tuomet pereikite prie dizaino. Norėdami, kad keksas būtų šventinis, naudokite grietinę ir karamelizuotas apelsinų skilteles.

REKLAMA

Apelsininis keksas

Grietinės kremą paruošti labai paprasta: tiesiog plakite pusę stiklinės cukraus ir 300 g grietinės.

REKLAMA

Bet su apelsinais turite šiek tiek pažaisti. Nulupkite vieną apelsiną ir supjaustykite į apskritimus. Supilkite cukrų ir supilkite kito apelsino sultis. Keletą kartų užvirkite ir atvėsinkite.

Skanaus!

Apelsininis keksas

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].