Jei pasiilgote kvapnaus ir itin skanaus kepinio prie arbatos ar kavos, siūlome išbandyti šį receptą. Bandelės bus tikrai ypatingo skonio, o jūsų namai maloniai kvepės cinamonu ir obuoliais. Šis kepinys nuo stalo dingsta tiesiog žaibišku greičiu!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 15 g sausų mielių
  • 80 g sviesto
  • 1 kiaušinio + 1 trynio
  • 300 ml pieno
  • 100 g granuliuoto cukraus
  • 5 g druskos

Įdarui:

REKLAMA
  • 4 obuolių
  • 150 g granuliuoto cukraus
  • 5 g cinamono
  • 1 kiaušinio baltymo
  • 5 ml pieno

Kaip gaminti?

Pirmiausia paruošime tešlą.

REKLAMA

Į dubenį supilkite pieną, suberkite cukrų, druską ir sausas mieles.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite šluotele.

Palikite 15 minučių šiltoje vietoje.

REKLAMA

Įmuškite vieną kiaušinį ir įdėkite dar vieną trynį.

REKLAMA

Įberkite miltų, sudėkite minkštą sviestą ir rankomis minkykite tešlą.

Sudėkite tešlą į dubenį ir uždenkite medvilniniu rankšluosčiu.

REKLAMA

Leiskite pakilti 40 minučių.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą.

Dabar paruošime įdarą.

REKLAMA

Obuolius nulupkite, išpjaukite šerdis ir sutarkuokite stambia tarka.

REKLAMA

Į keptuvę suberkite tarkuotus obuolius, pabarstykite cukrumi, cinamonu ir šiek tiek patroškinkite.

Ant tešlos tolygiai paskirstykite įdarą.

REKLAMA

Supjaustykite tešlą storesnėmis juostelėmis ir susukite.

Išklokite skardą kepimo popieriumi ir išdėliokite paruoštas bandeles.

REKLAMA

Kiaušinio baltymą išplakite su pienu.  Šiuo mišiniu aptepkite bandeles.

Pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug 20 minučių 180°C temperatūroje.

REKLAMA

Štai ir viskas.

REKLAMA

Skanaus!

Dar vienas receptas

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 600 g kvietinių miltų
  • 40 g minkšto sviesto
  • 20+5 g granuliuoto cukraus
  • 180 ml drungno pieno
  • 2 obuolių
  • 2 kiaušinių trynių
  • 15 g sausų mielių
  • 20 ml vandens
  • 150 g razinų
  • trynio + 10 ml pieno

Kaip gaminti?

Į dubenį suberkite miltus, sudėkite minkštą sviestą, įberkite 20 g cukraus ir įpilkite 180 ml drungno pieno.

REKLAMA

Nulupkite obuolius, išimkite šerdis, supjaustykite mažesniais gabalėliais, sudėkite kiaušinių trynius ir sutrinkite trintuvu.

REKLAMA

Gautą masę sumaišykite su miltų mišiniu.

Atskirame dubenyje sumaišykite sausas mieles su cukrumi ir vandeniu, išmaišykite ir supilkite į dubenį su kitais ingredientais.

REKLAMA

Viską gerai išmaišykite, uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir palikite valandą pakilti šiltoje vietoje.

Tešlą paskirstykite ant stalviršio, suberkite razinas ir iškočiokite storą cilindrą, kurį supjaustykite storesniais gabalėliais.

REKLAMA

Kiekvieną gabalėlį iškočiokite, dėkite į riebalais išteptą apvalią kepimo formą, uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir palikite pakilti maždaug 15 minučių.

Galiausiai aptepkite kiaušinio trynio ir pieno mišiniu, pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 180 °C temperatūroje maždaug 30 minučių.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.