dav

Prieš išklodami kepimo skardą kepimo popieriumi, greitai atlikite du veiksmus: patarimas, už kurį tikrai būsite dėkingi!

REKLAMA

Kepimo popierius labai palengvina darbą virtuvėje ir pelnytai išpopuliarėjo visame pasaulyje.

Šeimininkės kepimo skardą tiesiog patepdavo riebalais, o paskui ją tekdavo šveisti. Kepimo popierius tikrai gali padėti sutaupyti laiko ir pastangų.

Storesnį kepimo popierių galima naudoti ne vieną kartą, be to, yra ir daugiau gudrybių, kurios jums gali praversti virtuvėje.

REKLAMA

Kaip išsirinkti gerą kepimo popierių?

Nedaug žmonių žino, kad yra keletas kepimo popieriaus rūšių.

Tai, ką dažniausiai matote didžiuosiuose prekybos centruose (dažniausiai 1 ar 2 rūšių kepimo popierių), nėra vieninteliai jūsų pasirinkimai.

Kepimo popierius gali būti padengtas silikonu iš vienos arba iš dviejų pusių.

REKLAMA

Jei rinksitės iš vienos pusės padengtą kepimo popierių, padengta pusė turėtų būti nukreipta į kepimo skardą, nes tuomet popierius prie jos neprilips.

Kepimo popierius gali būti parduodamas lakštais arba ritiniais.

REKLAMA

Jei pasirinksite į ritinį susuktą popierių, išskleistas kepimo popierius greitai vėl susisuks.

REKLAMA

Kad taip nenutiktų, naudinga šiek tiek sudrėkinti kepimo popierių, nes tuomet jis geriau prikibs prie kepimo skardos ir nesusisuks.

Kepimo popierius gali būti skirtas kepimui ir virimui.

REKLAMA

Tokį kepimo popierių galima drąsiai naudoti žuvies garinimui.

REKLAMA

Nuo tokio popieriaus pagamintas maistas labai lengvai nusilupa.

Verta žinoti, kad standartinis kepimo popierius gali atlaikyti iki 220 laipsnių Celsijaus, o pergamentinis popierius (kitos rūšies popierius) – iki 230 laipsnių Celsijaus temperatūrą.

REKLAMA

Kepimo popieriaus spalva neturi jokios reikšmės.

Du paprasti žingsniai minkštesniems pyragams ir trumpesniam kepimo laikui!

REKLAMA

Pirmiausia šiek tiek sudrėkinkite kepimo popierių.

Taip užtikrinsite geresnę temperatūros palaikymą kepimo metu, todėl maisto produktai iškeps greičiau nei esate įpratę.

REKLAMA

Be to, iškeptą minkštą tešlą nulupti nuo popieriaus bus daug lengviau.

Antras žingsnis – sudrėkinkite kepimo skardą trupučiu vandens. Rankose suglamžykite kepimo popierių ir ištiesinkite ant sudrėkintos kepimo skardos.

REKLAMA

Pasak šeimininkių, dėl šios gudrybės kepiniai būna minkštesni ir skanesni. Maža to, jie puikiai iškepa visose vietose.

Ar žinote, kada geriau naudoti kepimo popierių, ir kada – foliją?

REKLAMA

Daržovės

Kepdami daržoves dauguma mūsų naudoja foliją.

REKLAMA

Vis dėlto, jei turite tik kepimo popieriaus, drąsiai jį naudokite.

REKLAMA

Tiesiog lengvai įtrinkite alyvuogių aliejumi ir įvyniokite daržoves.

Daržovės bus sultingesnės ir skanesnės.

REKLAMA

Vištiena arba kalakutiena

Vištienai ir kalakutienai visada naudokite foliją.

REKLAMA

Dėl folijos mėsa išlieka sultinga ir greičiau iškepa.

Rekomenduojame mėsą aptepti aliejumi, druska ir pipirais, suvynioti į aliuminio foliją ir atidengti likus 15-20 minučių iki kepimo pabaigos.

REKLAMA

Mėsa bus minkšta, sultinga ir gražios auksinės spalvos paviršiuje.

REKLAMA

Žuvis

Viskas priklauso nuo ruošiamos žuvies rūšies.

REKLAMA

Jei ketinate kepti lašišą, padėkite ją ant kepimo popieriaus, įberkite druskos, pipirų ir apšlakstykite citrinos sultimis.

Taip pat galite pridėti daržovių.

REKLAMA

Popierius neleidžia išgaruoti drėgmei, žuvis geriau sugeria prieskonius ir išlieka sultinga.

REKLAMA

Kepimo popierių atidenkite likus kelioms minutėms iki kepimo pabaigos.

Tobula žuvis per 15 minučių!

REKLAMA

Tereikia lašišos, garnyro (pagal skonį), prieskonių ir kepimo popieriaus.

Iš kepimo popieriaus išpjaukite ovalo formą.

REKLAMA

Sutepkite trupučiu aliejaus ir vienoje pusėje padėkite lašišą bei garnyrą.

REKLAMA

Pagardinkite druska ir pasirinktais prieskoniais.

Suvyniokite ir padėkite ant kepimo skardos.

REKLAMA

Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.

Išimkite iš orkaitės.

REKLAMA

Rezultatas bus tiesiog tobulas.

Upėtakį kepkite folijoje

REKLAMA

Jei norite, kad upėtakio mėsa po kepimo būtų rausvos spalvos, kepkite jį folijoje, nes ji atlaiko aukštesnę temperatūrą.

REKLAMA

Sausainiai ir pyragaičiai

Kiekviena gera šeimininkė žino, kad saldžius ir pikantiškus kepinius geriau kepti ant kepimo popieriaus.

REKLAMA

Folija gali prilipti prie kepinių.

REKLAMA

Žinoma, tortai ir pyragaičiai dažniausiai kepami ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos arba ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aliuminio foliją galima naudoti tada, kai reikia iškepti neįprastos formos pyragą, arba kai kepami standesnės tešlos kepiniai.

Sėkmės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].