Prasidėjo braškių sezonas. Ir sunku rasti ką nors, kas nemėgsta šių saldžių ir skanių uogų!

REKLAMA

Braškėse gausu antioksidantų, vitamino C, folio rūgšties, kalio, mangano, skaidulų ir magnio.

REKLAMA

Jos gali pagerinti regėjimą, smegenų funkciją, sumažinti kraujospūdį, sumažinti artrito sukeliamą skausmą, podagra. Braškės taip pat stiprina imuninę sistemą.

REKLAMA

Tačiau, kaip ir daugelis uogų, jos labai greitai sugenda. Štai, ką jums reikia padaryti, kad ilgiau išgautumėte skonį.

REKLAMA

Paimkite:

Balto acto
vanduo

REKLAMA

Koštuvas

REKLAMA

Sumaišykite acto ir vandens santykį 1: 5. Palaikykite uogas tirpale keletą pminučių. Tada supilkite į koštuvą ir palikite nudžiūti.

REKLAMA

Actas apsaugos uogas nuo pelėsių sporų ir bakterijų. Tai leis uogoms ilgiau išlikti šviežiomis.

REKLAMA

Taip pat visada įtieskite keletą popierinių rankšluosčių indo, kuriame laikysite uogas, dugne.

REKLAMA

Štai dar keletas patarimų, kaip braškes ilgiau išlaikyti šviežias:

laikykite braškes su koteliais, kol valgysite

būtinai pašalinkite visas sugedusias uogas

REKLAMA

Laikykite braškes sausoje hermetiškoje talpykloje

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].