Jei jums įdomu, kaip lengviau pjaustyti vaisius ar daržoves, šiandien turime jums mažą gudrybę, kuri labai pravers. Ja dažnai naudojasi virtuvės meistrai, nors viešai tuo nesigiria, nes šis metodas atrodo šiek tiek kvailai. Tačiau jis yra labai praktiškas!
Kaip palengvinti pjaustymą? Tiesiog pritvirtinkite šį mažą daiktą prie peilio
Slaptas daiktas, kurį galima pritvirtinti prie peilio, yra… dantų krapštukas! Taip pat galite naudoti gabalėlį medinio iešmo lazdelės. Geriausia tai daryti šiek tiek aukščiau pjovimo krašto. Akimirksniu pastebėsite, kaip lengvai supjaustysite bet kokį vaisių ar daržovę. Nuo šiol vienas po kito einantys griežinėliai nesulips ir gražiai išsidėstys. Taip bus daug lengviau juos paimti. Be to, iš karto galėsite pastebėti, ar tam tikru metu ne iki galo perpjovėte gabalėlį. Peilis su priklijuotu dantų krapštuku gali atrodyti juokingai, tačiau jis puikiai veikia praktiškai!
Triukas su gumine juostele
Vietoj dantų krapštuko ant peilio ašmenų galite uždėti gumelę. Poveikis bus toks pat!
Virtuvinių peilių tipai
Jums taip pat gali būti įdomu sužinoti, kokie gali būti skirtingi peiliai, kuriuos naudojame virtuvėje. Štai pagrindiniai peilių tipai, su kuriais galite susidurti:
#1 Virtuvės šefo peilis
Kaip galima suprasti iš pavadinimo, virtuvės šefo peilis yra klasikinis ir universalus. Kai žmonės galvoja apie virtuvinius peilius, dažniausiai turi omenyje šį peilį. Tarp kitų rūšių peilių virtuvės šefo peilis yra universaliausias. Jo forma panaši į stačiojo trikampio su išlenkta kraštine formą. Virtuvės šefo peilį naudoja visi – nuo virėjų mėgėjų iki virtuvės meistrų, pavyzdžiui, įmantriam pjaustymui, sūrio ir mėsos pjaustymui griežinėliais, vaisių, daržovių ir riešutų pjaustymui kubeliais. Dėl aštraus peilio galiuko juo galima atlikti labai subtilius pjūvius.
#2 Peilis kaulams išimti
Šis peilis gali atrodyti niekuo neypatingas, tačiau jis yra vienas galingiausių virtuvės peilių. Šis peilis turi ilgus ir plonus ašmenis, idealiai tinkančius mėsos likučiams nuo kaulo pašalinti. Juo puikiai tinka pjaustyti kiaulienos mentę, kad būtų galima nuimti kuo daugiau mėsos.
#3 Duonos peilis
Duonos peilis yra bene pastebimiausias iš visų peilių. Jis labai ilgas ir turi storus dantytus ašmenis, kurie padeda perpjauti didelius duonos gabalus. Joks kitas peilis taip gerai neatlieka šios užduoties.
#4 Atskyrimo peilis
Atskyrimo peilis yra būtinas kiekvienoje virtuvėje. Dėl trumpos rankenos ir mažų, aštrių ašmenų jis puikiai tinka įvairiais atvejais, pavyzdžiui, lupant vaisius ir daržoves, pjaustant maisto produktus į labai mažus gabalėlius ar atliekant kitas subtilias užduotis.
#5 Kapojimo peilis
Stačiakampio formos ašmenimis ir kirvį primenančia išvaizda pasižymintis peilis yra vienas iš vizualiai įspūdingiausių peilių tipų. Šis peilis yra labai tvirtas įrankis, puikiai tinkantis pjaustyti dideles, kietas daržoves, didelius mėsos gabalus ir net kai kuriuos minkštus kaulus.
#6 Pjaustymo peilis
Pjaustymo peilis geriausiai tinka pjaustyti storus mėsos gabalus. Šis peilis geriausiai tinka pjaustyti kiaulienos nugarinę, kiaulienos mentę ir jautienos šoninę. Ilga peilio geležtė suteikia daug galimybių perpjauti kietas šių mėsos gabalų sausgysles.
#7 Universalusis peilis
Universalaus peilio pavadinimas viską pasako: jis yra labai universalus! Universalių peilių savybės nėra tokios apibrėžtos kaip kitų tipų peilių, tačiau jie paprastai turi tiesias rankenas ir aštrius smailius galus. Kartais galandama tik viena pusė, o kartais abi pusės būna aštrios. Juos galima apibūdinti kaip kažką tarpinio tarp pjaustymo peilio ir virtuvės šefo peilio.