Jei norite išvirti tikrai skanią sriubą, išsiversti be prieskonių gali būti tikrai nelengva. Prieskoniai suteikia sriubai malonų aromatą ir naują skonio atspalvį, todėl  jais visada rekomenduojama pagardinti ruošiamą patiekalą. Vis dėlto, vertėtų žinoti, kad tam tikri prieskoniai gali sugadinti sriubos skonį. Taigi, kokių prieskonių virtuvės šefai nerekomenduoja naudoti?

REKLAMA

Aštrūs prieskoniai

REKLAMA

Jei pasirinkote aštrios sriubos receptą, tokiu atveju galite drąsiai naudoti aštrius prieskonius, tačiau kas kita, jei gaminate klasikinę sriubą.

Deja, eksperimentai tikrai ne visada pasiteisina: aštrūs prieskoniai gali tiesiog sugadinti sriubą.

REKLAMA

Kalendra

Gana dažnai klaidingai manoma, kad šis prieskonis yra universalus. Vis dėlto, vertėtų nepamiršti apie  ypatingai stiprų kalendros skonį ir kvapą.

REKLAMA

Deja, kalendra gali paprasčiausiai užgožti kitų ingredientų skonį.

Prieskoniai sriuboms

REKLAMA

Nors žmonės gana dažnai naudoja įvairių prieskonių mišinius, skirtam vienokiam ar kitokiam patiekalui, tačiau nereikėtų pamiršti, kad jūsų ir prieskonių sudarytojo skoniai gali ženkliai skirtis.

Be to, ne visada yra paprasta išsiaiškinti, kokia yra prieskonių mišinyje naudojamų prieskonių proporcija, todėl išvirti skanią sriubą gali būti tikrai nelengva.

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].