Kaip paruošti mėsą, kad šašlykai būtų ypatingai minkšti?

Šašlykai yra išskirtinis patiekalas kiekvienoje iškyloje. Tačiau juos paruošti nėra taip paprasta, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Daugelis daro klaidų, kepdami šašlykus, dėl to mėsa gaunasi beskonė ir guminė. Šiandien jums papasakosime, kaip paprastais metodais pasigaminti skanius ir sultingus šašlykus. Tradiciškai šašlykus ruošia vyrai, todėl šie kulinariniai triukai kaip tik jiems.

REKLAMA

šašlykai

Skanūs ir sultingi šašlykai

Norėdami gauti skanius ir sultingus šašlykus, nesupjaustykite mėsos per dideliais gabalėliais. Taip pat pasirinkite tinkamus iešmus ir į marinatą įpilkite rūgštumo. Yra trys paprasti būdai, kaip padaryti mėsą minkšta.

REKLAMA

Pirmasis būdas

2 kg mėsos paimkite tris kivius. Jums reikės 1 didelio ir 2 mažų vaisių. Jei turite prinokusius ir minkštus kivius, sutrinkite juos rankomis ir sumaišykite su mėsa. Kietus kivius smulkiai supjaustykite ir taip pat išmaišykite su mėsa. Paruoškite marinatą taip, kaip esate įpratę. Įdėkite svogūnų ir prieskonių pagal skonį. Kartu su kiviais mėsa tampa minkšta vos per pusvalandį.

REKLAMA

šašlykai

Antras būdas

Norint išbandyti šį metodą, jums reikia 2 granatų. Šis sultingas vaisius tikrai padarys mėsą tokia, kokia būna Gruzijoje. Jei negalite nusipirkti šviežių granatų, rinkitės granatų sultis: receptui užteks tik stiklinės. Be to, marinatui jums reikės 2/3 stiklinės sauso raudono vyno ir daug svogūnų. Šios proporcijos yra skirtos 4 kg mėsos.

REKLAMA

Į marinatą nedėkite druskos, nes mėsa išleis sultis. O jos turi būti sulaikytos, kad mėsa būtų skani ir sultinga. Palikite mėsą marinate 10-12 valandų. Maždaug pusantros valandos iki kepimo įberkite druskos ir išmaišykite. Šašlykai granatų marinate tiesiog tirpsta burnoje!

REKLAMA

šašlykai

Trečias būdas

Šiam metodui egzotiškų vaisių nebereikia. Visas kulinarinis triukas yra mineraliniame vandenyje. Mėsą užpilkite mineraliniu vandeniu ir palikite 2 valandoms. Tada nupilkite vandenį, įpilkite prieskonių pagal skonį ir sumaišykite su majonezu arba grietine. Palikite 10-15 minučių, tada galite kepti. Šis metodas suminkštins net kiečiausią ir neskaniausią mėsą!

REKLAMA

Yra dar viena paslaptis, kaip pasigaminti skanius ir sultingus šašlykus. Po to, kai mėsą suvėrėte ant iešmų, „užsandarinkite“ ją ugnimi. Tai yra, kepkite ant atviros ugnies vos kelias sekundes. Tokio būdo dėka mėsa bus traški, bet visos sultys liks viduje.

REKLAMA

šašlykai

Atminkite, kad geriausia rinktis kvadratinės formos iešmus. Mėsos gabaliukus sandariai suverkite. Kuo mažesni tarpai, tuo geriau. Taip išsaugosite daugiau sulčių, todėl šašlykai bus ypatingai skanūs.

REKLAMA

Dabar jūs žinote, kaip padaryti šašlykus švelnius ir skanius. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].