Paruoškite tobulus raugintus agurkus.

REKLAMA

Raugiant agurkus galima įdėti krapų, krienų, česnakų ir čili pipirų, tačiau labai rekomenduojame pridėti ir šių lapelių.

Būtent šie lapeliai padės paruošti dar geresnį raugą.

REKLAMA

Raugiant agurkus labai naudinga įdėti juodųjų serbentų lapų.

REKLAMA

Tai suteikia agurkams specifinį aromatą ir skonį.

REKLAMA

Apie šią gudrybę papasakojęs virėjas juodųjų serbentų lapus deda į stiklainių apačią.

Jis taip pat įdeda krapų, česnakų ir krienų.

REKLAMA

Serbentų lapai turi įtakos ne tik skoniui, bet ir agurkų traškumui.

REKLAMA

Jie nebūna minkšti išėmus juos iš stiklainio.

Agurkus ant serbentų lapų sudėkite balta puse į apačią.

REKLAMA

Ant viršaus uždėkite krienų, čili pipirų ir krapų.

REKLAMA

Taip pat galite pridėti kitų prieskonių.

Į vieną litrą vandens dėkite  šaukštą akmens druskos.

REKLAMA

Supilkite raugą ir palaukite 3-4 dienas.

Rauginti agurkai – ir skanūs, ir sveiki

REKLAMA

Rauginti agurkai – sveikas užkandis, kurį ruošia dauguma šeimininkių.

Toks užkandis yra ne tik skanus, bet ir labai naudingas.

REKLAMA

Raugintuose agurkuose yra vitaminų C, A, E, K, taip pat ir folio rūgšties.

REKLAMA

Be to, juose gausu kalio, kalcio, fosforo ir magnio.

Raugintų agurkų skystis saugo nuo mikozės, gali padėti nuo migrenos ir gerklės skausmo.

Maža to, šios daržovės gali padėti sustiprinti imunitetą.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].