Maisto pramonė sparčiai vystosi, nauji produktai kasdien rodomi lentynose – jie laikomi ilgiau, atrodo patrauklesni ir kvapo!

REKLAMA

Tuo pačiu metu planetos gyventojai gyvena mažiau, sulaukia greičiau mirties, o vėžys paplitęs kūnuose. Kodėl taip?

Galbūt visa tai yra gamintojų noras maitinti daugiau žmonių ir kartu sutaupyti žaliavų? Kiekvienas nori, kad maistas būtų pigus ir skanus, ir mes norėtume tiesiog nesvarstyti jo „naudingumo“.

REKLAMA

Tačiau vis dar yra produktų, kurių niekada negalite pirkti! Čia jie yra:

1) Silkė plastikinėje pakuotėje.

REKLAMA

Sūdyta silkė turėtų būti laikoma tik aliejuje. Silkėje be aliejaus pridedama urotropinas, pavojingas priedas, kuris buvo uždraustas daugelyje civilizuotų šalių. Jį sudaro amoniako sąveika su formaldehidu.

2) Mažai sūdyti ikrai.

REKLAMA

Siekiant išplėsti ikrų laikymo laiką, jis turi būti gerai užšaldytas arba sūdytas. Sūdyti ikrai dažniausiai turi urotropiną, citrinos rūgštį ar kažką kitą. Išvestis vis tiek gaus formaldehidą.

3) Naftos riebalų kiekis mažesnis nei 82,5%.

Tik toks produktas yra tikrasis sviestas. Jis pagamintas iš natūralaus karvės pieno. Geriau valgyti vieną šaukštą šio aliejaus, nei pusę tų trans-riebalų pakuočių, kurie parduodami po juo.

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Produktai su trans-riebalais yra:

  • margarinas, sviesto ir augalinio aliejaus mišinys
  • rafinuotas augalinis aliejus,
  • majonezas ir kečupas,
  • Bulvytės, kurios virinamos ant hidrintų riebalų,
  • pyragaičiai: pyragaičiai, sausainiai, krekeriai
  • šaldyti pusgaminiai.

4) „Inžinerijos“ produktai (produktai, kurie paprastai nėra gamtoje):

REKLAMA

  • Importuotos bulvės.  Šiuo metu auginamos daugiau kaip 1000 tokių bulvių veislių. Auginimo lyderiai yra JAV, Kanada, Argentina, Brazilija ir Kinija.
  • Konservuoti žalieji žirniai ir kukurūzai.
  • Kukurūzų lazdelės ir dribsniai.  Gaminant cukrus nenaudojamas – aukštoje temperatūroje jis pradeda degti. Jis pakeičiamas cukraus pakaitalais, ty ciklomatu.
  • Košė su skoniais ir dažais.  Jei jūsų avižiniai dribsniai pasižymi kriaušių, braškių, bananų ir kt. Kvapu ir skoniu, jame nėra nieko natūralaus ar naudingo.
  • Ledinukai. Pabandykite palikti šiek tiek mirkytą saldainį ant staltiesės – jis sudegins. Netgi plastikas sunaikinamas. Įsivaizduokite, kas nutinka jūsų skrandžiui.
  • Džemai Marmeladas.  Jų gamyboje naudojami galingiausi antioksidantai, jie saugo braškes savo pradinėje formoje. Marmeladas ir uogienės šiandien yra tik chemijos pramonės stebuklai.
  • Pipirai (ne sezono metu)  yra genetiškai modifikuotas produktas, kurio kiekis yra 100%.
  • Šokoladiniai saldainiai ir saldainiai. Šokoladas juose yra riebalų ir dažiklių mišinys. Juose yra daug kalorijų, cheminių priedų, genetiškai modifikuotų maisto produktų, dažų ir skonių.
  • Importuota arbata, skonio arbata.  Geriau išgerti natūralią arbatą – be priedų, kurie kvapo kaip jazminas, bergamočių ar kitų skonių. Jūs greitai priprasti prie jų. Juose yra daug rūgščių, kurios kenkia organizmui.

5) Ūkininko žuvys.

REKLAMA

Tokios žuvys yra gydomos antibiotikais, pesticidais ir kitais kancerogeniniais chemikalais. Ūkininkų lašišose yra apie 16 kartų daugiau polichlorintų bifenilų (PCB) nei laukinių.

6) Saldūs gazuoti gėrimai.

REKLAMA

Vienas iš pagrindinių vėžio kaltininkų yra fruktozės sirupas – jį lengvai absorbuoja vėžinių ląstelių sienos. Taigi, soda ima vieną iš pirmųjų vietų juodajame kancerogeninių produktų sąraše.

7) Sultys pakuotėse.

REKLAMA

Atminkite: pakuotėse nėra natūralių sulčių. Taškas. Bet koks „100% natūralus“ sultys kartoninėje arba plastikinėje dėžutėje yra produktas, pagamintas iš miltelių. Jis prideda neįsivaizduojamą kiekį cukraus ir įvairių “stabilizatorių”. Skonis panašus, tačiau kūnas negali būti kvailas!

Šių produktų naudojimas yra mirtinas:

  • Greito maisto produktai. Viskas, kas ruošiama per 5 minutes, viskas, ko nereikia virti, bet tik užpilkite verdančiu vandeniu, viskas, kas gali būti padengta ir tiesiog maišoma vandenyje, yra kieta chemija.
  • Rūkytos dešros ir daugiau.  Juose visi yra genetiškai modifikuotų sojų. Niekas nerūko dešrų. Gamintojai pirmenybę teikia formaldehido dažams.
  • Dešros, virtos dešros. Jie daugiausia gaminami iš mėsos pramonės atliekų. Jie yra kruopščiai užmaskuoti po mėsos aromatinių priedų pagalba.
  • Masė suteikia jiems ypatingą gelį. Dėl spalvų stiprintuvų ir lempų jie gauna rausvą spalvą. Jei išjungsite lempą lange, pamatysite, kad šie gaminiai yra žalsvų atspalvių.
  • Pieno produktai, kurių galiojimo laikas ilgas  (daugiau nei 2 mėnesiai). Viskas, kas galioja ilgiau nei 2 savaites, negali būti naudojama.
  • Arbūzai. Jie tręšiami medžiagomis, kurios kenkia jūsų kūnui.

REKLAMA

Įspūdingas sąrašas. Jei naudojate šiuos produktus – bent jau apribokite šių produktų naudojimą iki 1 kartą per dvi savaites.

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].