Ryžių ruošimas atrodo visiškai elementarus dalykas, tačiau kartais tenka pastebėti, kad ryžiai būna pernelyg kieti, virdami sulimpa, ir t.t. Būtent todėl norime su jumis pasidalinti keliais pagrindiniais ryžių ruošimo patarimais: net ir tada, jei perkate pačius pigiausius ryžius, juos galėsite tinkamai paruošti!

REKLAMA

Svarbiausi ryžių ruošimo principai:

– Prieš virdami ryžius pirmiausia juos gerai nuplaukite šiltu tekančiu vandeniu. Tai padės pašalinti krakmolo perteklių, todėl virdami ryžiai nesulips.

REKLAMA

– Įlašinkite kelis lašus citrinos sulčių ar acto – ryžiai įgaus gražią baltą spalvą.

– Ryžius rekomenduojama virti ant silpnos ugnies.

REKLAMA

– Laikykitės tinkamos proporcijos: ryžių ir vandens santykis turėtų būti 1:1,5. Jei verdant ryžius prireiktų įpilti daugiau vandens, pilkite verdantį vandenį.

– Jei norite, kad ryžiai būtų biresni, prieš virdami šiek tiek pakepinkite keptuvėje su nedideliu riebalų kiekiu.

REKLAMA

Virti ryžiai

REKLAMA

Jums reikės:

300 g ryžių

REKLAMA

2,5 l vandens

Druskos

REKLAMA

Kaip gaminti?

Kruopščiai nuplaukite ryžius po tekančiu šiltu vandeniu. Suberkite į puodą, įpilkite vandens, įberkite druskos. Kai vanduo užvirs, sumažinkite liepsną, uždenkite puodą, ir virkite apie 15 minučių. Kai ryžiai išvirs, nuplaukite juos šaltu vandeniu.

REKLAMA

Garinti ryžiai

Jums reikės:

REKLAMA

300 g ryžių

1 šaukšto aliejaus

REKLAMA

500 ml vandens

Kaip gaminti?

REKLAMA

Nuplaukite ryžius, pakepkite juos aliejuje. Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangčiu ir pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 170–180 laipsnių. Palikite orkaitėje 15 minučių, išjunkite ugnį ir leiskite ryžiams 10 minučių pastovėti.

Ryžiai su svogūnu ir česnaku

REKLAMA

Jums reikės:

200 g ryžių (nuplautų ir nusausintų)

REKLAMA

500 ml vandens

1 skiltelės česnako

REKLAMA

1 svogūno

10 ml aliejaus

REKLAMA

Druskos

Kaip gaminti?

REKLAMA

Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūną. Apkepkite aliejuje, suberkite ryžius, ir kepkite dar 2-3 minutes. Įpilkite vandens, įberkite druskos ir uždenkite dangčiu. Kai vanduo užvirs, išjunkite viryklę, leiskite pastovėti maždaug 5 minutes. Nukelkite nuo viryklės, apvyniokite rankšluosčiu arba antklode (tai padės sulaikyti šilumą).

REKLAMA

Mikrobangų krosnelėje ruošti ryžiai

Suberkite ryžius į dubenį, įpilkite vandens (santykis turėtų būti 1:1). Įberkite druskos ir įjunkite mikrobangų krosnelę. Po 25 minučių ryžiai bus paruošti.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].