Dauguma žmonių valgo nuluptus obuolius, o jų žieveles išmeta. Vis dėlto, toks sprendimas ne visai pagrįstas, nes obuolių žievelę galima panaudoti įvairioms reikmėms.

REKLAMA

Obuolių žievelės gali praversti buityje ar gaminant maistą.

Obuolių actas

REKLAMA

Iš obuolių žievelių galite pasigaminti obuolių sidro actą, ir tam tikrai neprireiks ypatingai didelių pastangų.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 valg. š. cukraus
  • 2 stiklinių virinto vandens
  • Obuolių žievelių

Visus ingredientus sudėkite į stiklainį ir užpilkite vandeniu. Vanduo turi visiškai apsemti obuolių žieveles. Užsukite dangtelį ir uždenkite stiklainį gumine pirštine. Po kelių savaičių actą galima laikyti šaldytuve ir naudoti įvairioms reikmėms.

REKLAMA

Slaptas sausainių, blynų ar keksiukų ingredientas

Obuolių žievelės gali paskaninti įvairius kepinius. Smulkiai supjaustykite obuolių žieveles ir įmaišykite į tešlą. Kepiniai įgaus ypatingą skonį ir aromatą.

REKLAMA

Vaisinė arbata

Jei norite paruošti skanią vaisinę arbatą, įdėkite ir šiek tiek smulkintų obuolių žievelių. Paskaninkite arbatą medumi ir cinamonu. Į šią arbatą nebūtina dėti arbatžolių: gėrimo skonis jus tikrai maloniai nustebins.

REKLAMA

Aliumininių indų valymas

REKLAMA

Tai – gana neįprastas obuolių žievelių panaudojimo būdas, tačiau jis yra nepaprastai veiksmingas. Įberkite šiek tiek obuolių žievelių, įpilkite vandens ir įjunkite ugnį. Vykstančios cheminės reakcijos padės pašalinti teršalus. Po 30 minučių aliumininiai indai ir vėl bus švarūs.

Traškučiai

REKLAMA

Iš obuolių žievelių galite pasigaminti traškučių. Obuolių žieveles supjaustykite plonomis juostelėmis ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apkeptas žieveles suberkite į kepimo skardą ir išdžiovinkite orkaitėje. Pasirinkite maždaug 150 laipsnių temperatūrą, ir tuomet, kai ruošiami traškučiai taps sausi, išjunkite ugnį.  Taip pat obuolių žievelių traškučius galite gaminti mikrobangų krosnelėje.

Pagrindinis kokteilių ingredientas

Obuolių žievelės pasižymi stipriu skoniu ir aromatu, todėl šis produktas gali tapti pagrindiniu kokteilių ingredientu. Sutrinkite obuolių žieveles elektriniu smulkintuvu ir sumaišykite su kitais ingredientais. Kokteilių ruošinius taip pat galite užšaldyti.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].