Dauguma žmonių valgo nuluptus obuolius, o jų žieveles išmeta. Vis dėlto, toks sprendimas ne visai pagrįstas, nes obuolių žievelę galima panaudoti įvairioms reikmėms.
Obuolių žievelės gali praversti buityje ar gaminant maistą.
Obuolių actas
Iš obuolių žievelių galite pasigaminti obuolių sidro actą, ir tam tikrai neprireiks ypatingai didelių pastangų.
Jums reikės:
- 3 valg. š. cukraus
- 2 stiklinių virinto vandens
- Obuolių žievelių
Visus ingredientus sudėkite į stiklainį ir užpilkite vandeniu. Vanduo turi visiškai apsemti obuolių žieveles. Užsukite dangtelį ir uždenkite stiklainį gumine pirštine. Po kelių savaičių actą galima laikyti šaldytuve ir naudoti įvairioms reikmėms.
Slaptas sausainių, blynų ar keksiukų ingredientas
Obuolių žievelės gali paskaninti įvairius kepinius. Smulkiai supjaustykite obuolių žieveles ir įmaišykite į tešlą. Kepiniai įgaus ypatingą skonį ir aromatą.
Vaisinė arbata
Jei norite paruošti skanią vaisinę arbatą, įdėkite ir šiek tiek smulkintų obuolių žievelių. Paskaninkite arbatą medumi ir cinamonu. Į šią arbatą nebūtina dėti arbatžolių: gėrimo skonis jus tikrai maloniai nustebins.
Aliumininių indų valymas
Tai – gana neįprastas obuolių žievelių panaudojimo būdas, tačiau jis yra nepaprastai veiksmingas. Įberkite šiek tiek obuolių žievelių, įpilkite vandens ir įjunkite ugnį. Vykstančios cheminės reakcijos padės pašalinti teršalus. Po 30 minučių aliumininiai indai ir vėl bus švarūs.
Traškučiai
Iš obuolių žievelių galite pasigaminti traškučių. Obuolių žieveles supjaustykite plonomis juostelėmis ir apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Apkeptas žieveles suberkite į kepimo skardą ir išdžiovinkite orkaitėje. Pasirinkite maždaug 150 laipsnių temperatūrą, ir tuomet, kai ruošiami traškučiai taps sausi, išjunkite ugnį. Taip pat obuolių žievelių traškučius galite gaminti mikrobangų krosnelėje.
Pagrindinis kokteilių ingredientas
Obuolių žievelės pasižymi stipriu skoniu ir aromatu, todėl šis produktas gali tapti pagrindiniu kokteilių ingredientu. Sutrinkite obuolių žieveles elektriniu smulkintuvu ir sumaišykite su kitais ingredientais. Kokteilių ruošinius taip pat galite užšaldyti.