Kiaušiniai – vieni populiariausių maisto produktų, kurie gali būti valgomi vieni arba naudojami įvairių patiekalų gamybai. Įdomu tai, kad kiaušiniai netgi turi minėtiną datą – Pasaulinė kiaušinių diena kasmet švenčiama  antrąjį spalio penktadienį. Šią neoficialią šventę virtuvės šefai pamini gamindami patiekalus iš kiaušinių.

REKLAMA

Mitybos specialistai teigia, kad naudingiausi yra minkštai virti kiaušiniai, nes kietai virtas kiaušinis praranda dalį naudingų savybių, be to, toks maisto produktas yra ilgiau virškinamas (maždaug 3 valandas).

REKLAMA

Aukso viduriuku yra laikomi būtent minkštai virti kiaušiniai. Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad išvirti tokius kiaušinius yra labai paprasta, tačiau… tikrai ne visada pavyksta paruošti tobulos konsistencijos kiaušinius. Taigi, netrukus pasidalinsime patarimais, kaip tinkamai paruošti tobulus minkštai virtus kiaušinius.

REKLAMA

Kaip paruošti minkštai virtus kiaušinius?

REKLAMA
  • Šviežius kiaušinius nuplaukite šaltu vandeniu ir įdėkite į nedidelį puodą.
  • Kiaušinius užpilkite vandeniu, įberkite šaukštą druskos ir pastatykite ant viryklės.
  • Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir nustatykite laikmatį (3-4 minutes).
  • Pasibaigus virimo laikui, kiaušinius perkelkite į indą su šaltu vandeniu – juos bus lengviau nulupti.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].