Pavargote nuo tradicinių koldūnų? Tada siūlome kepti bulvių koldūnus su malta vištiena. Tokie koldūnai yra lengvi ir tiesiog ištirpsta burnoje.

REKLAMA

Patiekite juos su grietine, keptais svogūnais ir šonine arba sviestu.

REKLAMA

Šis patiekalas yra  paprastas, bet labai skanus. Galite pakeisti įdarą pagal skonį.

Štai ko jums reikia:

REKLAMA

400 gramų bulvių

REKLAMA

300 – 350 gramų miltų

REKLAMA

2 šaukštai manų kruopų

REKLAMA

1 kiaušinis

REKLAMA

druskos pagal skonį

REKLAMA

Užpildymui:

  • 250 gr. vištienos filė
  • 1 svogūnas
  • druska ir juodieji pipirai – pagal skonį
  • 30 ml šalto vandens
  • grietinė, kepti svogūnai, sviestas – paruošimui

Gaminimas:

REKLAMA

1. Iš bulvių pagaminkite bulvių košę,  leiskite jam visiškai atvėsti.

2. Sustingusiose bulvėse įpilkite manų kruopos ir sudaužykite kiaušinį, gerai sumaišykite.

REKLAMA

3. Supilkite miltus į bulvių mišinį, suminkykite minkštą tešlą ir 30 minučių palaukite.

REKLAMA

4. Supjaustykite filė ir svogūnus į mažus gabalus ir smulkinkite.

REKLAMA

5. Sūdykite ir pipiruokite maltą mėsą, įpilkite šalto vandens, gerai sumaišykite.

6. Pabarstykite darbo paviršių miltais, padalinkite tešlą lygiomis dalimis, iš kiekvienos išmaišykite tešlą.

REKLAMA

7. Viduryje įdėkite 1 valg. šaukštą vištienos ir formuokite apvaliai. Tada sukite juos į rutulius.

REKLAMA

8. Virkite koldūnus verdant sūdytame vandenyje, jie turėtų iškilti į paviršių. Po to sumažinkite šilumą ir virkite koldūnus dar 8-10 minučių.

REKLAMA

9. Patiekite paruoštus mėsos koldūnus su grietine ir keptais svogūnais arba sviestu. 

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].