Česnakai yra prieskoniai, kurie yra labai naudingi imuninei sistemai, be to, jie suteikia patiekalams ryškesnį aromatą ir sodresnį skonį. Tačiau reikia nepamiršti, kad česnakas nėra pats nekalčiausias produktas. Jame yra daug natūralių sulfidų. Jei žmogus suvalgys vos tris skilteles iš eilės ir nemaišys jų su kitais ingredientais, neigiamą poveikį organizmas vis tiek patirs. Todėl taip pat svarbu nepamiršti, su kokiais maisto produktais česnako nereikėtų derinti.

REKLAMA

Su kuo negalima valgyti česnakų?

REKLAMA

Česnakų ir šviežių pomidorų nereikėtų tarpusavyje derinti. Česnakai trukdys tinkamai suvirškinti sultingą raudoną daržovę. Todėl tai gali sukelti rėmenį ir vidurių pūtimą.

Taip pat turėtumėte vengti gerti stiklinę pieno su maistu, kuriame yra česnakų. Dėl to tik sutriks skrandžio veikla.

REKLAMA

Negalima česnakų maišyti su vaisiais. Jei česnako skiltelę sukramtysite suvalgę banano ar obuolio, skrandyje prasidės rūgimo procesas. Organizmas tikrai nebus patenkintas tokiu rezultatu.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].