Česnakai yra prieskoniai, kurie yra labai naudingi imuninei sistemai, be to, jie suteikia patiekalams ryškesnį aromatą ir sodresnį skonį. Tačiau reikia nepamiršti, kad česnakas nėra pats nekalčiausias produktas. Jame yra daug natūralių sulfidų. Jei žmogus suvalgys vos tris skilteles iš eilės ir nemaišys jų su kitais ingredientais, neigiamą poveikį organizmas vis tiek patirs. Todėl taip pat svarbu nepamiršti, su kokiais maisto produktais česnako nereikėtų derinti.
Su kuo negalima valgyti česnakų?
Česnakų ir šviežių pomidorų nereikėtų tarpusavyje derinti. Česnakai trukdys tinkamai suvirškinti sultingą raudoną daržovę. Todėl tai gali sukelti rėmenį ir vidurių pūtimą.
Taip pat turėtumėte vengti gerti stiklinę pieno su maistu, kuriame yra česnakų. Dėl to tik sutriks skrandžio veikla.
Negalima česnakų maišyti su vaisiais. Jei česnako skiltelę sukramtysite suvalgę banano ar obuolio, skrandyje prasidės rūgimo procesas. Organizmas tikrai nebus patenkintas tokiu rezultatu.