Kepta antis – tai tikrai ypatingas patiekalas, tačiau anties skonis ne visada yra būtent toks, kokio tikėjomės… Dažniausiai taip nutinka dėl įvairių daromų klaidų, todėl išsiaiškinkime, kokios jų yra dažniausios.

REKLAMA

Netinkamos anties pasirinkimas

REKLAMA

Kiekvieno patiekalo ruošimas prasideda nuo tinkamų maisto produktų pasirinkimo, tad ir kepta antis taip pat nėra išimtis. Planuojant ruošti šį patiekalą, pirmiausia reikia pasirinkti tinkamą antį: jos oda turi būti lygi ir blizgi. Jei anties paviršius yra lipnus, mėsa yra pasenusi, todėl tokios anties nesirinkite. Kepimui geriausia rinktis jauną antį – maždaug dviejų mėnesių antis bus tikrai puikus pasirinkimas. Tokia antiena bus minkšta ir sultinga.

REKLAMA

Anties oda įtrinama aliejumi

Vertėtų nepamiršti, kad anties oda yra storesnė ir kietesnė nei vištos ar kalakuto, todėl iškeptos anties oda nebus tarsi traški plutelė. Antį rekomenduojama 24 valandas palaikyti šaldytuve – per šį laiką anties oda sustangrės ir išsausės, todėl ji lengviau iškeps. Kepimo metu keliose vietose pradurkite anties odą – išbėgę riebalai padengs mėsą, kuri bus sultingesnė.

REKLAMA

Netinkamas įdaras

REKLAMA

Įprastai anties įdaras yra tiesiog sukemšamas į anties pilvą. Toks sprendimas gali būti tinkamas, jei naudojate išvirtus grikius ar kitą jau paruoštą įdarą. Vis dėlto, kas kita, jei įdaras dar turi išvirti ar iškepti  – tokiu atveju rizikuojate, kad anties oda bus per sausa, arba įdaras tinkamai neiškeps. Jei antieną kepsite ant grotelių, apačioje galite pastatyti skardą su garnyru, nes į jį nutekės anties riebalai.

REKLAMA

Pernelyg sausa antiena

Kad antis kepimo metu per daug neišdžiūtų, į orkaitę įdėkite dubenį su vandeniu. Taip pat galite kepti ant grotelių virš  kepimo skardos – tuomet  anties riebalai nutekės į atskirą indą. Galite sumažinti kepimo temperatūrą, nes tuomet antiena per daug neišsausės (žinoma, kepimo laikas bus ilgesnis). Nepamirškite kartas nuo karto apšlakstyti antį nubėgusiais riebalais.

REKLAMA

100 pro. vadovaujatės pateiktu receptu

REKLAMA

Žinoma, jei tiksliai laikomasi pateiktų rekomendacijų, galima pasiekti tikrai puikių rezultatų, tačiau kartais receptą tenka šiek tiek koreguoti. Pridėkite savo mėgstamų prieskonių, jei mėgstate aštrius patiekalus, galite padidinti pipirų ar česnako kiekį, ir t.t. Taip pat gali tekti prailginti ar sutrumpinti anties kepimo trukmę – tai visada priklauso nuo anties dydžio.

Jei turite virtuvinį termometrą, juo pamatuokite anties temperatūrą – antis bus paruošta, kai jos temperatūra bus 82 laipsniai. Ištraukę antį iš orkaitės, leiskite 15 minučių pastovėti, ir tik tada imkitės pjaustymo – tuomet antis bus tikrai skani ir sultinga.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].