Iš rūgščių obuolių daugiausia gaminamos uogienės ir kepiniai, tačiau valgymui labiau tinka saldūs vaisiai.

REKLAMA

Tačiau pasirinkti tinkamą produktą nėra lengva. Daugelis įsitikinę, kad vaisių saldumas priklauso tik nuo veislės. Tačiau nepamirškite, kad daug kas priklauso nuo medžio mitybos ir obuolių laikymo sąlygų.

Kurie obuoliai bus saldžiausi

Praeikite pro blizgius obuolius

Daugelis sutinka, kad tokius produktus naudoti nėra labai naudinga, nes vaškas dažnai naudojamas tobulam blizgančiam paviršiui sukurti. Tokius obuolius galima vartoti tik be žievelės.

REKLAMA

Jei norite, kad obuoliai būtų saldūs ir sveiki, jų paviršius neturėtų būti visiškai lygus: tai rodo, kad vaisiuose yra daug cukraus.

Žalias kotelis

REKLAMA

Skaniausi bus švieži obuoliai, kurių kotelis yra ryškiai žalio atspalvio. Jei kotelis pradėjo priminti šakelę, tada toks produktas buvo ilgai saugotas. Todėl toks obuolys nebus saldus.

Juostelės

Atidžiau pažvelkite į patį obuolį: jei raudoname paviršiuje yra baltų juostelių, tada tokį vaisių galima saugiai dėti į pirkinių krepšelį. Juk tai tikras vaisiaus saldumo požymis.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].