Kokia duona sveikiausia: mokslininkų atsakymas

Duona yra populiariausias produktas. Daugelis žmonių neįsivaizduoja nė vieno valgio be jos. Kai kurie žmonės yra įpratę valgyti sriubą, salotas ir net košes su duona.

REKLAMA

duona

Tačiau dažniausiai tai gali sukelti neigiamų pasekmių, pavyzdžiui, antsvorio. Visgi duona dažniausiai pasirenkama klasikinė, kurioje nėra jokių naudingų elementų, o tik kalorijos. Balta duona iš kvietinių miltų laikoma pačia kenksmingiausia.

REKLAMA

Bet kuri duona laikoma sveikiausia? Išsamiau apie tai papasakojo mokslininkas Aleksandras Sozykinas. Jis rekomendavo atkreipti dėmesį į viso grūdo duoną, kuri praturtina žmogaus organizmą angliavandeniais, vitaminais ir skaidulomis.

Kaip pastebėjo specialistas, daugiausia maistinių medžiagų yra bemielėje pilno grūdo duonoje su sėlenomis. Jei joje yra saulėgrąžų, linų, sezamo sėklų, riešutų ir džiovintų vaisių, tai taip pat daro produktą naudingesniu.

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].