Skystį po makaronų virimo naudoja net virėjai, jau nekalbant apie sumanias namų šeimininkes, kurios ne tik mėgsta taupyti pinigus, bet ir mėgsta palengvinti savo gyvenimą.
Šeimininkės įvardijo šešias priežastis, kodėl nereikėtų išpilti makaronų vandens. Kai kurios iš jų yra susijusios su maisto gaminimu, o kai kurios – su buitimi.
Padažas
Verdant iš makaronų išsiskiria krakmolas. Dėl to vanduo tampa balkšvas ir drumstas.
Baigus virti makaronus, skystis supilkite į dubenį ir panaudokite bet kokiam makaronų padažui gaminti. Šio metodo privalumas yra tas, kad makaronų vanduo padažą padarys tirštą, vientisą ir labai švelnų.
Įvairiaspalviai makaronai
Yra gudrybė, kuri veikia atvirkščiai. Italų virėjai pirmiausia išverda burokėlius arba špinatus, o tada tame pačiame vandenyje verda makaronus.
Taip gaunamas įvairiaspalvis patiekalas, kuris patiekiamas atrodo neįprastai ir labai originaliai.
Dar keturi variantai
Triukus su makaronų vandeniu rekomenduoja patyrusios namų šeimininkės socialinėje žiniasklaidoje ir forumuose. Pavyzdžiui, makaronų skystis naudojamas daržovių sriubai gaminti, kuri pagaminama tirštesnė ir sotesnė.
Makaronų vanduo taip pat naudojamas namų buityje. Pavyzdžiui, jis naudojamas kambariniams augalams, kurie gauna papildomos trąšos ir drėgmės, laistyti.
Skystis taip pat naudojamas nešvariems indams plauti. Namų šeimininkės sako, kad skystis geriau pašalina riebalus. Kita panaudojimo galimybė – vonelės kojoms. Tačiau šis metodas yra mažiau paplitęs ir yra populiarus tarp natūralių odos puoselėjimo priemonių gerbėjų, kurie mano, kad po šio vandens panaudojimo oda būna graži ir sveika.