Atrodytų, kad toks paprastas veiksmas kaip kiaušinių virimas negali turėti jokių paslapčių. Tačiau taip toli gražu nėra: kiaušinius sunku išvirti dėl to, kad baltymui ir tryniui reikia skirtingos temperatūros. Kiaušinio baltymui sukietėti reikia tik 82 laipsnių pagal Celsijų, tada jo skonis nebus panašus į gumos skonį. Tuo tarpu tryniui reikalinga temperatūra turi būti 77 laipsniai. Dėl per didelio karščio trynys tampa trapus ir pasidengia žalsvu sluoksniu.
Jei pabandysite išvirti kiaušinius pagal toliau pateiktą receptą, pamatysite, kad šis produktas gali būti daug švelnesnės tekstūros nei įprastu būdu virti kiaušiniai.
Kad virti kiaušiniai būtų itin skanūs, įmeskite juos į šaltą vandenį ir padėkite ant viryklės. Tada palaukite, kol vanduo užvirs, ir išjunkite kaitinimą. Atlikę šį veiksmą, puodą uždenkite dangčiu. Po 10 minučių galėsite nuimti dangtį ir leisti kiaušiniams atvėsti – tam atlikti užpilkite kiaušinius šaltu vandeniu ir dar šiek tiek palaukite.
Ši paprastas virimo būdas leis pajusti visai kitą virtų kiaušinių skonį.