Kartais gamindamos gardžius ir kvapnius naminius kepinius, šeimininkės susiduria su nedidelėmis problemomis, kurios gali sugadinti visą desertą. Pavyzdžiui, jei įdarui skirta uogienė bus per skysta, ji ištekės ant kepimo skardos, sudegs ir negalėsite iškepti gražaus, apetitą žadinančio pyrago.

REKLAMA

Laimei, sumanios namų šeimininkės sugalvojo keletą būdų, kaip tai padaryti paprasčiau.

  1. Pyragui skirtą skystą uogienę galima virti, kol ji taps tinkamos konsistencijos.

REKLAMA
  1. Jei turite džiūvėsėlių ar riešutų, sutrinkite juos ir sumaišykite su džemu, kad gautųsi tirštesnė masė.

3 Jei konsistencija nėra tinkama, galite ją pataisyti įmaišydami krakmolo.

  1. Veiksmingiausias būdas – į uogienę ar džemą įmaišyti manų kruopų. 1 puodeliui uogienės reikės tik 1 arbatinio šaukštelio manų kruopų.

Išmaišykite saldžiąją masę ir palikite 15 minučių, kad manų kruopos išbrinktų. Praėjus šiam laikui, padėkite uogienę ant ugnies ir virkite. Po 2 minučių tirštas įdaras bus paruoštas.

REKLAMA

Manų kruopos neturės įtakos uogienės, džemo ar marmelado skoniui ar išvaizdai.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].