Atrodytų, kad kepant daržoves negali kilti jokių sunkumų. Daržovių patiekalų gaminimas gana dažnai atrodo kur kas paprastesnis nei žuvies ar mėsos kepimas, tačiau kepant daržoves rezultatas ne visada yra toks, kokio norėtųsi. Taigi, jei norite, kad daržovės būtų tikrai skanios, naudinga vadovautis tam tikrais virėjų patarimais, kurie jums padės paruošti tiesiog tobulus patiekalus. Pasinaudokite patyrusių virtuvės šefų patarimais,  ir paruoštų daržovių skoniu tikrai neteks nusivilti.

REKLAMA

5 profesionalų virėjų triukai

REKLAMA

Vieno populiaraus restorano šefai papasakojo, kaip skaniai paruošti daržoves. Pasirodo, viskas yra gana paprasta: tereikia laikytis 5 pagrindinių taisyklių.

Tinkamai supjaustykite daržoves

REKLAMA

Pirmiausia reikia tinkamai supjaustyti daržoves. Jos turėtų būti vienodo dydžio, nes tuomet daržovės iškeps tolygiai. Tinkamas daržovių supjaustymas yra dar svarbesnis nei pasirinkta kepimo temperatūra.

REKLAMA

Augalinis aliejus

REKLAMA

Prieš pašaudami daržoves į orkaitę, pirmiausia jas nusausinkite ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Aliejaus kiekis priklauso nuo kepamų daržovių: pavyzdžiui, brokoliams ir baklažanams reikės daugiau aliejaus nei kitoms daržovėms. Porėtos struktūros daržovės riebalus pasisavina daug intensyviau nei šakniavaisiai. Jei norite, kad daržovės pasidengtų traškia plutele,  tuomet daržovių nelupkite. Nuvalykite jas virtuviniu šepečiu, gerai nuplaukite ir nusausinkite. Kepimo skardą ištepkite 2 valg. š.  saulėgrąžų (arba alyvuogių) aliejaus.

Maišymas

REKLAMA

Orkaitėje kepamas daržoves reikia maišyti rečiau nei kepamas keptuvėje. Dažniausiai pakanka daržoves sumaišyti du kartus, ir tuomet jos tinkamai iškepa. Jei daržovės maišomos saikingai, jos įgauna gražų  auksinį atspalvį, taigi, patiekalas atrodo estetiškiau.

REKLAMA

Optimali temperatūra

REKLAMA

Jei kepimo temperatūra yra labai žema, daržovės neįgauna auksinio atspalvio. Optimali daržovių kepimo temperatūra yra 180-200 laipsnių Celsijaus. Iškeptos daržovės iš išorės bus traškios, o viduje – minkštos.

Tinkamas daržovių išdėstymas

REKLAMA

Naudinga žinoti, kad daržovės geriausiai iškepa metalinėje skardoje. Jei daržoves kepsite kepimo formoje aukštais kraštais, kepamos daržovės gali ištežti. Kuo žemesnis yra kepimo indas, tuo geresnio rezultato galima tikėtis. Stenkitės daržoves išdėstyti taip, kad jos nesiliestų viena prie kitos, be to, jas geriausia kepti vienu sluoksniu.

REKLAMA

Na, ir pabaigai: prieš kepdami daržovių nesūdykite! Jei daržoves pasūdysite, jos išleis sultis, todėl iškeptos daržovės bus ištižusios. Daržoves geriausia sūdyti prieš jas patiekiant.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].