Kai kalbama apie gruzdintas bulvytes, dauguma mūsų įsivaizduoja jas kaip restorane: traškias išorėje ir minkštas viduje. Vis dėlto, namuose gaminant bulvytes ne visada pavyksta pasiekti tokių rezultatų. Gana dažnai bulvytės būna per minkštos ir be apetitą keliančios plutelės, arba išorėje traškios, o viduje kietos.

REKLAMA

Kartais manoma, kad neturint gruzdintuvės neįmanoma pasiekti norimų rezultatų, tačiau virtuvės šefai su tuo nesutinka. Jie papasakojo, kaip paruošti tobulas bulvytes. Pasirodo, kad norimų rezultatų nepasiekiame dėl vienos paprastos priežasties: prieš pradėdami gaminti nepasirūpiname tinkamu daržovių apdorojimu.

REKLAMA

Kaip tinkamai paruošti bulves?

Pirmiausia žalias bulvių skilteles dvi minutes pavirkite verdančiame vandenyje, atvėsinkite, ir porą valandų palaikykite šaldiklyje.

REKLAMA

Daržovės turėtų būti labai kietos. Į keptuvę įpilkite didelį kiekį aliejaus, ir jame kepkite bulves.

Kaip paruošti gruzdintas bulvytes?

REKLAMA

Bulves kepkite dviem etapais. Pirmajame etape bulvės yra kepamos ant silpnos ugnies, o antrajame ugnis turi būti padidinama iki maksimumo. Staigus temperatūros pokytis sukurs bulvyčių traškumą.

Tokiu būdu paruoštos bulvytės iš išorės bus traškios, o viduje – minkštos.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].