Ar kas nors gali būti geriau, nei karštos arbatos puodelis su pyrago gabalėliu žvarbią dieną? Be to, pyragų rūšių yra pačių įvairiausių, tad kiekvienas tikrai atras tą skonį, kuris labiausiai patinka. 

REKLAMA

Šiame straipsnyje pateiksime jums labai švelnaus ir gardaus pyrago su vynu ir cinamonu receptą. Pyragas tinka bet kokiai progai: tiek kaip desertas po vakarienės, šeimyniniam arbatos vakarėliui, pasisėdėjimui su draugais ar įvairioms šventėms.

Ingredientai:

REKLAMA
  • 3 kiaušiniai
  • 190 g cukraus
  • 180 ml raudono vyno
  • 100 g žemės riešutų sviesto
  • 240 g kvietinių miltų
  • 40 g kakavos miltelių
  • 10 g kepimo miltelių
  • 0,5 a.š. cinamono

Kiaušinius išplakite elektriniu plaktuvu iki baltumo. Toliau plakdami supilkite vyną ir sudėkite žemės riešutų sviestą.

REKLAMA

Miltus persijokite pro sietelį kartu su kepimo milteliais ir kakava. Viską suberkite į skystą masę. Įdėkite žiupsnelį druskos ir cinamono. Viską sumaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais, supilkite į ją mišinį.

REKLAMA

Kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes. Leiskite pyragui atvėsti, o tuomet išimkite jį iš formos.

REKLAMA

Tinkamai laikant, pyragas išliks minkštas daugelį dienų. Jei norite aštresnio skonio, į tešlą galite įberti ir prieskonių, naudojamų karštam vynui. Pats vynas turi būti natūralus ir kokybiškas, kitaip rezultatas jūsų nenudžiugins.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].