Kaip pagerinti parduotuvėje parduodamų pomidorų skonį?

Dabar net žiemos viduryje gaminti šviežių daržovių salotas nėra problema. Parduotuvių lentynose visada rasite viską, ko reikia. Tik tokių daržovių skonis ir aromatas toli gražu nebus tobulas. Ir jei agurkai dar yra gana valgomi, pomidorų skonį galima tik įsivaizduoti. Toks „plastikinis“ pomidorų skonis yra net ir perkant pačius brangiausius.

REKLAMA

pomidorų

Visi žino, kad šiltnamyje augančių daržovių skonis yra prastesnis, tačiau pomidorai muša visus antirekordus. Galvojau, kokia to priežastis. Praleidus kelias valandas internete, vis dar negalėjau rasti aiškaus paaiškinimo. Informacija visuose šaltiniuose yra skirtinga. Ir kartais net prieštaringa. Bet man pavyko rasti puikų būdą pagerinti įsigytų pomidorų skonį.

REKLAMA

Kaip padaryti, kad parduotuvėje parduodami pomidorai būtų geresnio skonio?

Tiems, kurie taip pat domisi šia problema, pasakysiu, mano nuomone, dvi tinkamiausias priežastis.

1. Neprinokę pomidorai keliauja į parduotuves. 

REKLAMA

Jie sąmoningai nuskinami anksčiau, kad būtų galima saugiai pristatyti juos į paskirties vietą. Ir jau prieš parduodant, jie yra apdorojami chemija, kad greičiau sunoktų. Vizualiai tokie pomidorai yra gražūs, bet tikrai neskanūs.

REKLAMA

2. Genetiškai modifikuotos veislės.

Siekiant maksimaliai padidinti produkto galiojimo laiką, veisėjai sukūrė pomidorus, kuriuose yra mažai poligalakturonazės. Šis fermentas yra atsakingas už pektino skaidymą daržovėje nokinimo metu. Dėl to pomidorai išlieka tvirti, bet neturi natūralaus skonio.

REKLAMA

pomidorų

Sunku pasakyti, kur yra tiesa. Tačiau žinau vieną dalyką – net ir „netikrus“ pomidorus galima padaryti labai skaniais. Visą žiemą naudojau receptą, todėl drąsiai dalinuosi juo su jumis. Esu tikra, kad įvertinsite.

REKLAMA

Pirmiausia pomidorą 15 minučių panardinkite į vandenį, įkaitintą iki 50–60 laipsnių. Įdomu tai, kad šį metodą atrado amerikiečių mokslininkai. Jie atliko išsamius tyrimus, kaip daržovių skonį padaryti geresniu. Matyt, problema yra tarptautinė.

REKLAMA

Tada leiskite pomidorams atvėsti ir supjaustykite dideliais gabalėliais (galite skiltelėmis).

pomidorų

REKLAMA

Sudėkite juos į dubenį ir pabarstykite druska bei cukrumi. 3-4 pomidorams reikia apie 0,5 arbatinio šaukštelio. Įpilkite 1 šaukštą saulėgrąžų arba alyvuogių aliejaus ir švelniai išmaišykite.

REKLAMA

Palikite skilteles marinuotis 10 minučių. Praėjus šiam laikui, galite juos patiekti vienus arba sudėti į salotas. Šių pomidorų negalima lyginti su naminiais, bet jie tampa tikrai skanesni.

pomidorų

Būtinai išbandykite šį receptą namuose ir pasidalykite savo įspūdžiais. Galbūt radote dar efektyvesnį būdą, kaip parduotuvėje parduodamus pomidorus padaryti tarsi naminius.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].