Kiekvienam iš mūsų bent kartą gyvenime yra tekę prideginti keptuvę. Gerai, jei su problema susidorosite naudodami metalinį gremžtuką ir indų ploviklį. Tačiau tokius indus ir keptuves labai greitai reikia išmesti arba išvežti į sodybą, pvz., marinuoti šašlykams.
Tačiau prieš darant išvadas dėl keptuvės netinkamumo, visais įmanomais būdais verta pabandyti atkurti jos buvusią būklę. Yra kelios gudrybės, kurios padės lengvai ir paprastai išvalyti pridegusią keptuvę ir kitus indus su labai įsisenėjusiais riebalais. Šiame straipsnyje mes jums taip pat papasakosime, kaip su keliomis namų apyvokos priemonėmis išplauti indus, kad jie taptų krištolo skaidrumo, ir kad jie atrodytų beveik kaip nauji.
Kaip išvalyti pridegusią keptuvę su folija
Tam reikės aliuminio folijos ir įprastos sodos. Ant pridegusios vietos užberkite 3 valgomuosius šaukštus valgomosios sodos ir užpilkite šiek tiek vandens. Gautą pastą kruopščiai įtrinkite į pažeistą vietą naudodami foliją. Trinkite keptuvę, kol suodžiai pradės atsilupinėti. Tada nuplaukite keptuvę vandeniu su skystu muilu ir gerai nusausinkite rankšluosčiu. Iš karto pamatysite, kad indas vėl taps švarus.
Kaip atsikratyti įsisenėjusių riebalų
Norint išvalyti senas riebalų dėmes, reikia pasistengti. Paprastas šveitimo šepetys ar kempinė jums nepadės. Indus galima iš karto imti valyti parduotuvėje įsigytais viryklių ir sudėtingesnių paviršių valymo priemonių chemikalais. Tokiu atveju nepamirškite apie saugumą: saugokite akis, dėvėkite respiratorių ir pirštines. Tokie produktai yra labai agresyvūs. Tačiau galite pasirinkti ekologiškesnį kelią ir virinti keptuvę specialiame naminiame tirpale.
Dideliame puode ant ugnies užkaiskite 3 litrus vandens. Tai gali būti metalinis dubuo arba didžiausias namuose esantis puodas. Kai tik vanduo užvirs, į jį įberkite tarkuoto rūgštaus obuolio ir pusės tarkuoto ūkinio muilo mišinį, ir viską išmaišykite. Įdėkite į šį mišinį pridegusį puodą ir virkite apie 30 minučių. Po tokios procedūros visus riebalus galėsite pašalinti vos prisilietę.
Kaip atsikratyti apnašų
Laikui bėgant ant bet kokių indų atsiranda negražių geltonų dėmių. Jas lengva pašalinsite naudodami produktus, kuriuos tikrai turite namuose. Sumaišykite citrinos arba acto rūgštį su valgomąja soda. Paimkite standžią kempinę ir gautą putojantį mišinį įtrinkite į keptuvę. Palikite pastovėti 10-15 minučių. Tada perbraukite keptuvės paviršių įprasta kempine su plovikliu.
Taip pat siūlome išbandyti kitą veiksmingą valymo būdą naudojant 2 citrinas. Vaisius supjaustykite ketvirčiais ir sudėkite į pridegusį puodą. Užpilkite vandeniu ir užvirkite. Po 5-10 minučių virimo pamatysite, kad puode esančios pridegusios dalelės išplaukia į paviršių. Viskas, ką jums reikės padaryti, tai nuvalyti puodą šluoste, kad jis būtų švarus.
Kaip matote, norint išvalyti indus, nereikia išleisti daugybės pinigų ar pirkti naujų virtuvės reikmenų. Tereikia šiek tiek laiko ir pastangų, ir jūsų mėgstami, laiko patikrinti puodai ir keptuvės spindės kaip nauji!