Jei dažnai gaminate maistą, tikriausiai žinote, kad kartais visiems produktams paruošti prireikia daugiau laiko nei jiems išvirti. Svogūnų pjaustymas, daržovių plovimas, sūrio tarkavimas – visa tai užtrunka. Tai iš tiesų vargina, jei nežinote, kaip greitai ir teisingai nulupti česnakus. Šio ingrediento dedama į beveik pusę visų patiekalų.

REKLAMA

Prieš pradedant aktyviai konservuoti pirmąsias žemės duotas gėrybes, taip pat labai svarbu žinoti, kaip greitai nulupti česnakus. Tradiciškai į kiekvieną marinuojamą stiklainį dedamos kelios skiltelės česnakų. Jau nekalbant apie marinuotų užkandžių gaminimą ar kepimą orkaitėje, ar gaminant česnakinį sviestą. Kai vienu metu reikia nulupti kelias česnakų galvutes, pasinaudokite patarimu, apie kurį papasakosime toliau.

Kaip tinkamai nulupti česnakus

REKLAMA

Kulinarijos gardėsius reikia valyti specialiu būdu: tiesiog padėkite juos ant pjaustymo lentos ir prispauskite plokščiąja peilio puse, sutraiškydami juos kartu su luobele. Juk česnakus vis tiek reikia susmulkinti, todėl kam juos reikia bandyti nulupti nesutraiškant. Taip lukštą pašalinti daug lengviau. Tiesa, su didesniu česnakų skiltelių kiekiu tenka nemažai padirbėti.

REKLAMA

O su jaunais česnakais ši gudrybė ne visada pasiteisina – jie turi daug drėgmės, luobelė labai tanki, lygi ir tarsi padengta vašku. Ji stipriai prilimpa prie branduolio, todėl negalite jo tiesiog nulupti! Todėl tokiu atveju turėtumėte naudoti kitą lupimo būdą.

REKLAMA

Tam tinka puodas su verdančiu vandeniu. Jums net nereikės atskirti skiltelių nuo galvutės, tiesiog pripildykite puodą vandens, padėkite ant viryklės ir užvirinkite. Užvirus vandeniui, česnakų skilteles 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį ir ištraukite jas su šaukštu ar kiaurasamčiu.

Tuomet skilteles galėsite nulupti lengvai perbraukę pirštais. Pačios skiltelės neturės savito aromato, o viduje bus sultingos ir traškios. Kvapas taip pat bus neįtikėtinas, taigi, tai tikrai puikus patarimas.

REKLAMA

Nulupti česnakus dideliais kiekiais nėra sudėtinga, jei žinote, kaip tai tinkamai padaryti. O tai daryti bus iš tiesų tikras malonumas! Kai bus česnakų sezonas ir jų kainos bus mažesnės, galėsite juos naudoti marinuodami daržoves ateinantiems metams. Tikimės, kad jums patiko mūsų patarimas, ir kad pasidalinsite juo su savo draugais ir šeimos nariais.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].