Kiaušinienė yra vienas iš populiariausių pusryčių patiekalų. Tačiau šio patiekalo skonį galima labai lengvai pagerinti. Tam reikia tik vieno ingrediento!
Kiekvienas žmogus mėgsta šiek tiek kitokią kiaušinienę, kai kurie renkasi klasikinį variantą be jokių priedų. Kiti į kiaušinienę deda svogūnų, šoninės ar laiškinių česnakų. Tačiau nemanau, kad kam nors patinka išsausėjusi kiaušinienė, kuri įgauna kietą tekstūrą. Ar yra koks nors būdas tai pakeisti? Žinoma, yra! Yra daugybė maisto gaminimo gudrybių.
Kaip pasigaminti kreminę kiaušinienę?
Yra labai paprastas patarimas! Pirmiausia į dubenį įmuškite kiaušinius (tiek, kiek reikia konkrečiu momentu). Tada įpilkite šaukštelį citrinos sulčių ir gerai išplakite šakute. Čia svarbiausias ingredientas yra citrinos sultys. Jos suteiks kiaušinienei aksominę tekstūrą ir šiek tiek pikantišką skonį. Dėl citrinos kiaušinių baltymai keptuvėje per daug nesukris.
Sumaišę kiaušinius su citrinos sultimis, supilkite visą mišinį į keptuvę (prieš tai keptuvėje ištirpinkite šiek tiek sviesto). Baigiant kepti, į kiaušinienę galite įdėti šaukštą grietinėlės. Tada ji taps kreminė ir minkšta. Be abejo, gaminant kiaušinienę svarbų vaidmenį atlieka ir garnyras. Šis patiekalas puikiai dera su rūkyta lašiša, pomidorais ir, žinoma, šviežia duona, patepta sviestu. Galėsite apsilaižyti pirštus 😉.
Ką daryti su kiaušinių lukštais?
Neišmeskite kiaušinių lukštų į šiukšlių dėžę. Jie turi savo paskirtį.
- Jie praturtina dirvožemį kalciu, todėl rudenį užkaskite juos į žemę. Taip jie spės suirti, iki kol pasodinsite pomidorus (kovo-balandžio mėn.). Pomidorai labai mėgsta kalcį.
- Paruoškite natūralią kalkių šalinimo priemonę. Išdžiovinkite kiaušinių lukštus orkaitėje, sumalkite ir į juos įberkite sodos bei šiek tiek acto. Taip lengvai pašalinsite kalkes.
- Jei jūsų lysvėse veisiasi šliužai ir sraigės, išbarstykite susmulkintus lukštus ant jų kelio ir aplink augalus. Šliužai ir sraigės negalės įveikti aštrios lukštų užtvaros.