Jei turite tinkamą požiūrį į mitybą, galite išmokti mažiau valgyti ir ilgiau išlikti sotūs. Plačiau apie tai savo interviu metu „Life“ pasakojo mitybos specialistė Irina Mansurova. Ji ragina ne tik lėtai valgyti, bet ir rūpestingai sukramtyti maistą. Nereikėtų skubėti. Pasak specialistės, smegenys siunčia signalus, kad organizmas sotus tik praėjus 20 minučių po pietų ar vakarienės.

REKLAMA

Be to, reikėtų rinktis tam tikrus maisto produktus, kurie būtų labai sotūs ir turėtų mažai kalorijų. Tai ankštinės kultūros ir daržovės.

Į valgiaraštį reikėtų įtraukti riebią žuvį ir riešutus, kurie taip pat yra naudingi organizmui. Gaminant maistą reikėtų naudoti cinamoną ir actą, nes jie padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje ir užtikrina, kad ilgam išnyktų alkis.

REKLAMA

Irina Mansurova pridūrė, kad prieš valgį galima vartoti mėtų antpilus, figų nuovirą ir žaliąją arbatą. Reikėtų gerti kuo daugiau gryno vandens, kad būtų palaikomas tinkamas vandens balansas.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].